Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
07.05.2015 г.

Чушки, тиквички и домати, пълнени с кайма

Бланшираме почистената и разрязана на половинки чушка 5 мин в подсолена вода. От доматите изрязваме капачета, изваждаме меката част. Тиквичката издълбаваме. Нарязваме на дребно лука и го запържваме в сгорещената мазнина, добавяме изгребаното от домата и тиквичката. Слагаме каймата и задушаваме няколко минути като добре разбъркваме за да се омеси добре каймата. Подправяме със сол, черен пипер, майоран и чубрица. Оставяме сместа да поври и с нея пълним чушката и доматите. Нареждаме ги в тавичка и печем 30 мин във фурна на 200 градуса. Поднасяме с кисело мляко.

Продукти: 1 голяма чушка за пълнене, 1 голяма тиквичка, 600 мл подсолена вода, 2 домата, 1 с.л. олио, 1 глава лук, 500 г телешка кайма, сол, черен пипер, майоран, чубрица, 2 с.л. доматено пюре, магданоз, 1 кисело мляко.

Чушки, тиквички и домати, пълнени с кайма
8070
 

Последни материали
Виж
Сливат аграрните пари с тези на Кохезионния фонд
Според ЕК бюджетът за земеделието след 2027 г. се запазва, според анализатори се намалява
Бюджетът по интервенцията за съветнически услуги не достига за всички подадени заявления
Ще се търгуват имоти в курорти и до исторически забележителности
Земя, почивни и ловни домове ... Продава се наследството на Селскостопанска академия и горските предприятия
Поредица
Трета част на графика с изнесените офиси на НССЗ през юли
Решения на Министерския съвет
Чиновниците в МЗХ и ДФЗ, чиито заплати се плащат по техническата помощ, ще работят до 2027 г.
Решения на Министерския съвет
За пенсиониране на стария състав на КЗК бюджетът отпуска нови 445 хил. лв.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини