Бланшираме почистената и разрязана на половинки чушка 5 мин в подсолена вода. От доматите изрязваме капачета, изваждаме меката част. Тиквичката издълбаваме. Нарязваме на дребно лука и го запържваме в сгорещената мазнина, добавяме изгребаното от домата и тиквичката. Слагаме каймата и задушаваме няколко минути като добре разбъркваме за да се омеси добре каймата. Подправяме със сол, черен пипер, майоран и чубрица. Оставяме сместа да поври и с нея пълним чушката и доматите. Нареждаме ги в тавичка и печем 30 мин във фурна на 200 градуса. Поднасяме с кисело мляко.
Продукти: 1 голяма чушка за пълнене, 1 голяма тиквичка, 600 мл подсолена вода, 2 домата, 1 с.л. олио, 1 глава лук, 500 г телешка кайма, сол, черен пипер, майоран, чубрица, 2 с.л. доматено пюре, магданоз, 1 кисело мляко.