Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци приключва проект за прилагане на иновативни практики по изпълнението на европейските изисквания за индустриално замразяване на плодове и зеленчуци. По този повод на 11-и март в София ще проведе заключителна конференция в „Кристал Палас Бутик Хотел”, съобщиха от съюза. Проектът е финансиран по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”. В конференцията ще участват и двама водещи експерти от шведската компания „John Bean Technologies” AB (позната преди като „Фриго Скандия Екуипмънт”), която е партньор по проекта. Целта е да се инициира дискусия по въпроси, свързани с повишаване на качеството и безопасността на замразените храни.
Ще бъдат представени и разпространени 5 сборника с обучителни материали, подготвени със средства от проекта, които имат практическа насоченост.
Сред лекторите са Бранко Панцер и Йоаким Фаерсон, които ще се спрат на ценни иновативни практики, подходящи за индустриалното замразяване на храните.
Присъстващи ще представят и своите впечатления от участие в международната конференция „Хладилни компресори и хладилни агенти”, проведена в Словакия.