Начало » Новини » Страната
24.02.2015 г.

Екохрани ще бъдат хит на Фудтех 2015, успоредното изложение на Агра в Пловдив

Предстоящо

Международен панаир - Пловдив

Гурме деликатеси, екохрани и традиционни български специалитети са изненадите, подготвяни за посетителите на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини „Фудтех 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Тази година за първи път по едно и също време ще има 7 изложения, сред които и Агра 2015, съобщиха от панаирния град. Водеща тема на „Фудтех 2015“, ще бъде здравословното хранене и висококачествените продукти, която ще присъства както в експозициите, така и в работилниците „Сготви си здраве“, които са традиционна част от „Фудтех“. Испански гурме деликатеси  е подготвила фирма „Авис“, презентираща своя партньор „Дон Гастроном“, износител на храни клас „Премиум“. Тя предлага колбаси и шунка, над 100 вида сирене, пастет, зехтин, сладкиши. Хитови продукти са конфитюрите, направени от листенца на  жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят и използвани като допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармеладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена.

Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма „Натурал плюс“. Клъстер „Промеркет плюс“ ще представи млечни продукти, зърнени храни, захарни и сладкарски изделия.

С обновена  програма ще бъдат и Работилници „Сготви си здраве“, които традиционно присъстват на „Фудтех“. Ще бъдат демонстрирани традиционни начини за приготвяне на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко. 

Шеф Росен Чакъров ще презентира здравословна веганска кухня и специалитет от световната кулинария  - печена пълнена тиква със свинско, моркови, праз, гъби, доматен сос и къри.

В „Сготви си здраве“ ще има обучения на млади кулинари  и дегустации на деликатесите, приготвени от участващите десет майстори. Те ще се конкурират със свои колеги от Апенините, присъстващи на изложбата „Вкусовете на Италия“.

Специалисти ще споделят опит в производството и кулинарната употреба на бадеми, шам фастък, млечни продукти, кафе, цитрусови плодове, зехтин, десертно грозде.

Учени от Университета по хранителни технологии ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските  плодове и билките в здравословното хранене. Посетителите могат да дегустират моцарела, извара, сирена, салами, маслини, зехтин, шамфъстъкова паста, сладкарски изделия, кафе, портокали, вино и дадат оценка за тях.

Гурме демонстрации са предвидени  и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“.

„Фудтех“,  „Винария“ и „Вкусовете на Италия“ за първи път се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“. От 4 до 8 март 2015 г. в Панаира се провеждат и изложенията: БиоАгра“ - за биологично растениевъдство и животновъдство, „Хорека Пловдив“ -  за оборудване  за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Апи България“ - за пчеларство.

Така посетителите  могат да видят пълна панорама на агробизнеса, хранителната промишленост, винарската индустрия и туризма.

Екохрани ще бъдат хит на Фудтех 2015, успоредното изложение на Агра в Пловдив
7309
 

Последни материали
Виж
МЗХ удължава сроковете за изпълнение на договорите по подмярка 4.1 и подмярка 6.4.1 от ПРСР 2014–2020 г.
Връщат се правилата отпреди войната
От днес отпадат мерките за подкрепа на търговията със селскостопански продукти с Украйна
Биофермите ще бъдат зелени по дефиниция
Стоилко Апостолов очаква ЕК да слее парите за земеделие и за Кохезионния фонд след 2027 г.
Необходимо е увеличаване на субсидиите
Разработка за противодействие на засушаването предлага ВУАРР
Засега са по-ниски спрямо други държави
В Еврозоната цените на производителите ще се повишат според проф. Иванов
Краен срок за прием на заявления за борба с теления червей по картофите
Свързани материали
Виж
През октомври 2025 г.
МС одобри споразумение за конференцията за винен туризъм в Пловдив
ВЕЦ Черногорово
Зърнопроизводителите от Пловдив разкриха кой източва водата за поливане в областта и кой ще ги фалира
Нови четири главни напоителни канала се подготвят за рехабилитация в област Пловдив
Признание
Пловдив получи отличие за европейска столица на виното
Цената падна до 726 000 лева от първоначалните 1,2 милиона лева
Отново предлагат на търг склад за замразени плодове в Пловдив
Предстоящо
Дискусия с 4-ма министри на Третата национална среща на градинари и овощари в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини