Начало » Новини » Страната
24.02.2015 г.

Екохрани ще бъдат хит на Фудтех 2015, успоредното изложение на Агра в Пловдив

Предстоящо

Международен панаир - Пловдив

Гурме деликатеси, екохрани и традиционни български специалитети са изненадите, подготвяни за посетителите на Международната изложба за храни, напитки, опаковки, технологии и машини „Фудтех 2015“, която ще се проведе от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив. Тази година за първи път по едно и също време ще има 7 изложения, сред които и Агра 2015, съобщиха от панаирния град. Водеща тема на „Фудтех 2015“, ще бъде здравословното хранене и висококачествените продукти, която ще присъства както в експозициите, така и в работилниците „Сготви си здраве“, които са традиционна част от „Фудтех“. Испански гурме деликатеси  е подготвила фирма „Авис“, презентираща своя партньор „Дон Гастроном“, износител на храни клас „Премиум“. Тя предлага колбаси и шунка, над 100 вида сирене, пастет, зехтин, сладкиши. Хитови продукти са конфитюрите, направени от листенца на  жасмин, мак, теменужки, портокалов цвят и използвани като допълнение за сирена, сладолед и пай. Мармеладите от лук и от червени чушки се поднасят с печено месо, колбаси, риба и сирена.

Екологично чисти храни и напитки изпълват експозицията на българската фирма „Натурал плюс“. Клъстер „Промеркет плюс“ ще представи млечни продукти, зърнени храни, захарни и сладкарски изделия.

С обновена  програма ще бъдат и Работилници „Сготви си здраве“, които традиционно присъстват на „Фудтех“. Ще бъдат демонстрирани традиционни начини за приготвяне на зеленчукови ястия, хляб с квас, месни изделия, биволско сирене, сладко. 

Шеф Росен Чакъров ще презентира здравословна веганска кухня и специалитет от световната кулинария  - печена пълнена тиква със свинско, моркови, праз, гъби, доматен сос и къри.

В „Сготви си здраве“ ще има обучения на млади кулинари  и дегустации на деликатесите, приготвени от участващите десет майстори. Те ще се конкурират със свои колеги от Апенините, присъстващи на изложбата „Вкусовете на Италия“.

Специалисти ще споделят опит в производството и кулинарната употреба на бадеми, шам фастък, млечни продукти, кафе, цитрусови плодове, зехтин, десертно грозде.

Учени от Университета по хранителни технологии ще изнесат лекции за здравословни и функционални храни, хранене при затлъстяване и диабет, приложението на горските  плодове и билките в здравословното хранене. Посетителите могат да дегустират моцарела, извара, сирена, салами, маслини, зехтин, шамфъстъкова паста, сладкарски изделия, кафе, портокали, вино и дадат оценка за тях.

Гурме демонстрации са предвидени  и в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“.

„Фудтех“,  „Винария“ и „Вкусовете на Италия“ за първи път се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“. От 4 до 8 март 2015 г. в Панаира се провеждат и изложенията: БиоАгра“ - за биологично растениевъдство и животновъдство, „Хорека Пловдив“ -  за оборудване  за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Апи България“ - за пчеларство.

Така посетителите  могат да видят пълна панорама на агробизнеса, хранителната промишленост, винарската индустрия и туризма.

Екохрани ще бъдат хит на Фудтех 2015, успоредното изложение на Агра в Пловдив
7115
 

Последни материали
Виж
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Според изчисления на социални експерти
Колко ще ни излезе празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа
Традиции, вярвания, гадания и забрани, свързани с празника
На Бъдни вечер огънят да стопли сърцата ни!
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Свързани материали
Виж
Предприемат мерки за намаляване на опасността от проникване на болестта
Няма огнища на чума по дребните преживни животни в Пловдивско
Звено за анализи
В Пловдив ще отрият Институт за системни иновации в храните и виното
Пловдив празнува Международния ден на мавруда
Предстоящо
На 25 и 26 октомври в Пловдив се отбелязва денят на мавруда
Предстоящо
На 29 октомври в Пловдив ще се проведе младежка конференция по храните
Иззети са 31 ловни трофея от сръндак и благороден елен в Карловско
Откриха 10 електрически мамници за пъдпъдъци в ниви в Пловдивско
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини