Начало » Новини » Света
06.02.2015 г.

ЕК ще бъде домакин на конференция за добрата храна и доброто земеделие

Предстоящо

Farmer.bg

На 10 и 11 февруари в Брюксел подразделението на Европейската комисия по икономическите и социалните въпроси ще стане домакин на конференция и среща на граждански организации, посветени на добрата храна и добрите фермерски практики, предаде специализираният електронен портал по земеделските въпроси към ЕК ag press, като се позова на съобщение на организацията „Земеделски и селски конгрес 2020”. Конференцията ще се проведе под наслов „Обновяване на дневния ред на гражданското общество по отношение на запазване на качествата на храните и устойчивостта в земеделието”.  Организатори на събитието са „Земеделски и селски конгрес 2020”, Friends of the Earth Europe, и IOFAM EU Group. В него ще вземат участие изтъкнати представители на  Организацията за опазване на традиционните храни Slow Food, Европейския млечен борд (European Milk Board), Фондацията Адепт от Трансилвания (Fundatia ADEPT Transylvania), Организацията за защита на семената (Save Our Seeds), Фондацията „Бъдеще за фермерите” (Foundation on Future Farming), Европейският алианс по общественото здраве (European Public Health Alliance) и Групата Бругес (Groupe de Bruges). Те канят всички, които желаят, да присъстват на обсъжданията, които ще съберат на едно място политици, представители на гражданското общество и обикновени хора, изследователи, представители на държавни и местни власти.

Сред темите в дневния ред са оценка на прилагането на коригираната Обща земеделска политика за периода 2014-2020 г., на перспективите пред устойчивостта в земеделието, както и на селското възраждане. Участниците ще се опитат да определят ключовите моменти в подкрепа на промяната в храните и земеделските системи, базирани на екологични подходи. Ще бъдат изтъкнати практики за добро изхранване и добро земеделие, които вече се реализират на територията на държави-членки на ЕС. Според организаторите европейци от различни поколения са готови за промени и искат да станат свидетели на реализирането на по-добри политики в областта на земеделието и храните, базирани на екологични принципи.

Конференцията ще включва заседания и работни сесии за обмяна на информация за опита и стратегиите за прилагане на екологични решения в земеделието в държавите-членки на ЕС и в регионите, обхванати от новата Обща земеделска политика. В работните сесии се предвижда и обмен на идеи за начина на съчетаване на добрите земеделски и хранителни политики с политиките в областта на здравеопазването, търговията и развитието, както и мнения за общия дневен ред по отношение на промените в хранителните и земеделските системи до 2020 г.

Резултатите от обсъжданията ще бъдат използвани като основа за разработването на Пътна карта за промяна в посока на устойчивост в земеделието и на възраждане на селските райони.

Подробности за програмата на конференцията и за регистрация ще бъдат публикувани скоро на електронния портал за земеделие към ЕК. Организаторите предоставят и електронен адрес за допълнителна информация - communication@arc2020.eu . Основен работен език ще бъде английският, като ще бъде осигурен превод най-малко на немски и френски. 

ЕК ще бъде домакин на конференция за добрата храна и доброто земеделие
5451
 

Последни материали
Виж
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Свързани материали
Виж
Позиция
Проданов: Недостойно е псевдобраншовици да използват протеста на реалните фермери
Предстоящо
От 16 до 24 октомври в Пловдив ще се проведе седмицата на добрата храна
Преди да засадите, изберете най-добрата фиданка
Някой тънкости, които ракиджиите трябва добре да знаят
Добрата ракия
Фонд „Земеделие”
Отличие за успешно прилагане на схемата за училищен плод
Форум
Втора национална конференция, посветена на достъпа до добрата храна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини