Сега е момента да поорежем избуялия магданоз в градината и да се надяваме, че ще има топло време и за малко млад магданоз. Какво да си направим с толкова много магданоз, освен магданозени кюфтенца. Наистина са сполучливи и много, много вкусни. Който не ги е правил, трябва да опита. Да не споменавам, че магданозът е един от най-известните афродизиаци! Много хора не го понасят и винаги го махат или си поръчват салати и храна, но без него. Въпрос на вкус и гледна точка. Човек не може да обича всичко, има си предпочитания, не понася някои храни... А за тези, които го харесват и понасят ето и рецептата: 4 големи връзки магданоз 1 връзка пресен лук 1 връзка копър 200 гр.натрошено сирене 2 яйца - от свободно отглеждани кокошки сол,черен пипер, индийско орехче, 1/2 ч.л.суха мая за хляб 1 ч.чаша брашно. Всичко се накълцва наситно. Прибавя се брашното и маята, овкусява се и се оставя да се надигне леко. Тестото трябва да е меко и лепнещо. От така получената смес се правят кюфтета, които се изпържват в загрята мазнина. Поднасят се с млечно - чеснов сос, подправен с копър.