17-11-2003 г. Пет пъти повече заешко месо се реализира на родния пазар в сравнение с 2002 г. Това съобщава председателят на Националната асоциация на зайцевъдите в България Иво Андреев. За 10 месеца от зайцекланицата в Гулянци са реализирани над 40 хил. кг заешко месо по договори с производители. От началото на 2003 г. са реализирани около 65 хил. кг заешко. ЦЕНАТА на деликатесното, диетично месо варира от 6,90 до 7,20 лева. Засега няма възможност за износ на заешко от България. Зайци се изкупуват и обработват в 4 кланици в страната - в районите на Враца, Варна, Бургас и Плевен. На последното заседание на Националната асоциация на зайцевъдите е взето решение да се сформират 5 работни групи. Те ще следят за селекцията и репродукцията, оборудването, лечението и профилактиката на зайците. (Ф)