Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
05.12.2007 г.

Джинджифилът е лесен за отглеждане

Джинджифилът е тропически тревист многолетник и външно прилича на тръстиката. Цветовете му, с пурпурни краища приличат на цветовете на орхидеята. В Холандия е много модерно стайно растение. Изключително ефектно растение. Дава много зеленина и още преди узряване получавате много положителни емоции от изобилната зеленина. А ако и разцъфти! Той е доста благодарен за отглеждане вкъщи.

Това растение предпочита рохкавите и леки по механичен състав и богати органични почви. Най-подходяща за него е смес от чимовка и листна почва, торф и едър речен пясък в равни части по обем. Размножава със семена, продавани в специализирани цветарски магазини и вегетативно.

Посадъчен материал може да се купи в магазин за подправки, където винаги има в продажба свеж джинджифил. Коренищата се делят на парчета, така че на всяко да има здрава и добре развита пъпка и се засаждат в саксии, не много дълбоки, но задължително с голям диаметър, за да могат корените да растат на широко. Още по-добре е да се използват широки подложки. Коренищата се засаждат повърхностно, както при перуниките. Към светлината не е взискателен, за това саксиите и подложките с тези растения може да поставите на североизточната и северозападната страна. Но без повишена влажност на въздуха джинджифилът не може да се отглежда.

Растенията се пръскат желателно 1-2 пъти на ден с пулверизатор, особено през зимния период, когато работи парното отопление. Най-добре е да се вземат комплексни минерални торове с максимално разнообразие от микроелементи. При понижаване на температурата (по-ниско от 15 градуса) джинджифилът изпада в състояние на покой за 2-3 седмици, но ако в апартамента температурата е постоянно около 20 градуса, той се държи като вечнозелен многолетник.

Джинджифилът е лесен за отглеждане
65353
 

Последни материали
Виж
Съвет на ЕС по земеделие: България и 14 държави-членки поискаха по-висок таван на de minimis
ДФЗ преведе 31 млн. лева на над 14 хил. стопани с протеинови култури
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Статистика
Продължава процесът на намаляване и застаряване на населението на България
Важно!
ЕК с препоръки към България в областта на енергетиката и климата
Поляците отблокираха границата с Украйна
Свързани материали
Виж
Полезни съвети
Как да прогоним махмурлука с подръчни средства
Няколко месеца след размножаването ще имате готова реколта
Джинджифилът “пари”, но и подправя
Екзотичен гост у дома - джинджифил
Съвети около празника
Какво ни сгрява в студовете
Кюфтета с джинджифил и соев сос
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини