Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
31.07.2017 г.

Сеялката Monosem грабна интереса на фермерите и през 2017 г.

Отново в успешен пореден сезон доказва предимствата си и изключителната иновативност сеялката Моносем (Monosem) от сериите NG и NG Plus, която осигурява бързина, качество и перфектност в работата. Това съобщи за Синор.БГ Диян Дочев, младши продуктов специалист в Оптиком по време на демонстрациите, направени на опитното поле на Дюпон Пионер край монтанското село Якимово.

В края на юли Дюпон Пионер съвместно с Оптиком и Лактофол събраха по традиция фермерите от региона на демо-платформата, за да покажат новостите в своите предложения и да обсъдят доказали качествата си печеливши комбинации от семена, прецизна агротехника и растителна защита.

Представители на вносителя на техника Оптиком демонстрираха резултата от сеитбата с Monosem в землището на Якимово. През пролетта на тази година върху площ от 100 декара арендаторът Боян Миланов е засял с новата си сеялка Monosem опитни полета с царевица и слънчоглед от хибридите на фирмата Дюпон-Пионер и добрият резултат бе видим – равномерни и еднакво развити растения, гаранция за добри добиви.

Освен сеялките Monosem NG и Monosem NG Plus MЕ с електрическо задвижване на полето бяха демонстрирани трактор McCormick X7.680  и телескопичен товарач JCB 531-70 Agri.

Какво е новото при Monosem? „Ако досега сеитбената норма се определяше посредством система Seed-drive, която разчита на хидромотори, новата сеялка предлага изцяло ново решение, което е с електрическо задвижване на сеещите дискове“, посочи Диян Дочев.

Задвижването се извършва от електромотор и ремъчна връзка, които са монтирани към всяка една от секциите. Големият плюс на този тип задвижване е, че не се изисква поддръжка, а габаритните му размери са такива, че да се запазят всички възможности за междуредово разстояние.

Времето за сеитба се ускорява, като в същото време трактористът има пълен контрол върху целия процес на сеене.

Задвижването става с генератор, монтиран върху вентилатора на машината, която пък от своя страна пък се задвижва от силоотводния вал на трактора. В цялата система е включен акумулатор, който осигурява непрекъснато захранване на системата, а то е напълно независимо от скоростта на въртене на ВОМ-а. Именно това дава пълен контрол върху сеитбата. Фотоелектрически сензори контролират падането и разстоянието между семената. Данните за скоростта, получавани чрез радар, осигуряват ефективно и прецизно следене и управление на сеитбената норма.

Представителят на Оптиком за региона Алексей Върбанов представи и предимствата на телескопичния товарач JCB модел 531-70 Агри, чиято товароподемност е 3,1 тона. Височината на повдигане е 7 метра, което прави машината изключително повратлива и полезна за всички видове земеделски дейности.

Другият плюс е и възможността за удължаване на заводската гаранция до 5 години. Подходящ е за всякакви операции в стопанството, сериозно търсене има и от животновъди.

Експертите определят пазара като изключително перспективен. „Докато миналата година при всички машини имаше лек спад, тази година пазарът се събужда и хората отново започнаха да търсят качествена техника. А ние имаме какво да им предложим – готови сме с изгодни цени на техниката и атрактивни лизингови схеми за покупка с 0% лихва и изплащане до 36 месеца“, посочи Върбанов.

Сеялката Monosem грабна интереса на фермерите и през 2017 г.
8294
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Vaderstad въвежда по-голям обем на модула BioDrill за сеялките Rapid 300-400C/S
Предложенията на компанията за 2024 и 2025 г.
Тайтън Машинъри изненадва с техника, базирана на изкуствен интелект
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Новости при тракторите и прикачния инвентар
Не пропускайте щанда на Кубота България на БАТА АГРО 2023
Сега и с подарък GPS навигация TOPCON
Спестете пари от торове чрез прецизно торене със SULKY DX 30+
Видео в материала
Нова гама мултифункционални рами MultiSlide на сеялки Monosem
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини