Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода. Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата. Сервира се гореща. В отделна купичка поднесете подправката от оцет, чесън и лют червен пипер.
Продукти за агнешка чорба: агнешки главички - 2 броя, 2 глави кромид, 150 грама ориз, магданоз - 1 връзка, джоджен - 2 - 3 стръка, сол, черен пипер. За подправката: оцет, чаена лъжичка сол и захар, чесън 5 скилидки, лют червен пипер.