Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.04.2017 г.
Чорба от агнешки главички
Чорба от агнешки главички

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода. Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата. Сервира се гореща. В отделна купичка поднесете подправката от оцет, чесън и лют червен пипер.

Продукти за агнешка чорба: агнешки главички - 2 броя,  2 глави кромид, 150 грама ориз, магданоз - 1 връзка, джоджен - 2 - 3 стръка, сол, черен пипер. За подправката: оцет, чаена лъжичка сол и захар, чесън 5 скилидки, лют червен пипер.

 

2323
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Българо-руски инвестиционен форум се провежда в София
На Отчовден се почита паметта свети Иван Рилски, небесния закрилник на българския народ
Турция ще свие вноса на слънчоглед през сезона
Българската пшеница е абсолютен лидер по съдържание на протеин в Черноморския регион
Жасминът прибете от терасата преди студовете
Важен признак е отделяемостта на плодовата дръжка
Време е да съберем плодовете на нашия труд
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам