Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.04.2017 г.

Чорба от агнешки главички

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода. Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата. Сервира се гореща. В отделна купичка поднесете подправката от оцет, чесън и лют червен пипер.

Продукти за агнешка чорба: агнешки главички - 2 броя,  2 глави кромид, 150 грама ориз, магданоз - 1 връзка, джоджен - 2 - 3 стръка, сол, черен пипер. За подправката: оцет, чаена лъжичка сол и захар, чесън 5 скилидки, лют червен пипер.

 

Чорба от агнешки главички
9228
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини