Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.04.2017 г.
Чорба от агнешки главички
Чорба от агнешки главички

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода. Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата. Сервира се гореща. В отделна купичка поднесете подправката от оцет, чесън и лют червен пипер.

Продукти за агнешка чорба: агнешки главички - 2 броя,  2 глави кромид, 150 грама ориз, магданоз - 1 връзка, джоджен - 2 - 3 стръка, сол, черен пипер. За подправката: оцет, чаена лъжичка сол и захар, чесън 5 скилидки, лют червен пипер.

 

1858
Коментари (0)
Напиши коментар
Последни материали
Виж
Практика
Ефективно подхранване на малините с дървесна кора
Реколтата от ябълки в ЕС ще намалее с 21 на сто
Само една партида яйчен прах с наличие на фипронил е получена в България
Продажбите на френски коняк надхвърлиха за пръв път 3 милиарда евро
Обзор за периода 16-18 август 2017 г.
Пшеницата на Софийската борса поевтиня до 250-260 лв. за тон
Oтглеждат ги в Европа още от 1825 година
Гладиолите – Gladiolus
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    Агровестник /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2017

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам