Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.04.2017 г.

Чорба от агнешки главички

Сложете агнешките главички да се варят в тенджера под налягане за около 45 минути (зависи от възрастта на агнетата). Обезкостете главите и нарежете езика, мозъка и месото. Сложете ги с прецедения бульон на котлона на среден огън. При нужда долейте още гореща вода. Щом кипне, добавете ситно нарязания лук и ориз. Добавете сол и черен пипер на вкус и доварете супата. Сервира се гореща. В отделна купичка поднесете подправката от оцет, чесън и лют червен пипер.

Продукти за агнешка чорба: агнешки главички - 2 броя,  2 глави кромид, 150 грама ориз, магданоз - 1 връзка, джоджен - 2 - 3 стръка, сол, черен пипер. За подправката: оцет, чаена лъжичка сол и захар, чесън 5 скилидки, лют червен пипер.

 

Чорба от агнешки главички
9221
 

Последни материали
Виж
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини