Начало » Новини » Света
12.02.2016 г.

Британските фермери рискуват солени глоби при нарушение на закона за депониране на пластмасовите отпадъци

Как се прилагат законите

Sinor.bg

Фермерите във Великобритания би трябвало да внимават какво правят с пластмасовите си отпадъци, тъй като в противен случай рискуват да плащат солени глоби след влизането в сила на присъда за компания от графство Оксфърдшър, съобщи електронното издание ThePoultrySite. От 2006 г. фермерите трябва да се справят с пластмасовите си отпадъци с помощта на лицензирани компании, макар мнозина от тях все още да ги заравят или изгарят незаконно или пък използват нелицензирани конкуренти, заяви Марк Уеб, директор на компанията за преработка на отпадъци „Farm XS”. „Като пренебрегват правилата, фермерите се излагат на риска от глоби до 50 хил. паунда плюс съдебните разноски. Нещо повече, може да им се наложи да покрият разходите за почистването на околната среда, а те може да се окажат астрономически”, предупреди Уеб.

Изказването му дойде, след като компания от Оксфърдшър бе глобена 20 хил. паунда плюс разходите за нелегално съхраняване, преработка и изгаряне на отпадъци във фермата „Чауъл” в град Ферингдън, създавайки прецедент в бранша. Фирмата бе осъдена заради извършване на незаконен бизнес с наемане на контейнери за боклук на посочения адрес и заради разрешението там да бъдат струпани голям брой гуми.

„Всички фермери са задължени да се погрижат да гарантират, че лицето, на което са предали своите отпадъци за депониране, има разрешение за извършването на съответната дейност и работи в съответствие с него. Уверете се, като поискате да видите копие от разрешителното и като получите бележка за превозване на отпадъците – тя ще бъде изисквана при сключване на застраховка за фермата”, съветва Уеб.

Фермерите, които искат сами да се справят с отпадъците, трябва да получат разрешение за това, а ако ги транспортират, ще им трябва разрешително за превозното средство, макар и при по-ниски изисквания, добави той.

„Агенцията за околната среда наложи ограничения върху нерегистрираните превозвачи на отпадъци и само за един ден през януари спря 71 превозни средства в югоизточна Англия в рамките на операция „Саламандър”. По 26 от тези случаи ще бъдат повдигнати обвинения за занижени предпазни мерки”, изтъкна мениджърът.

Макар приходите на фермерите в момента да са подложени на сериозен натиск, разходите за депониране на отпадъците не би трябвало да представляват особено затруднение, коментират от изданието. От „Farm XS” вземат такса от по-малко от паунд на акър за рециклирането на пластмаса от ферми със среден размер без горна граница за количествата, посочи Уеб.

„При евентуална глоба от 50 хил. паунда освен щетите за околната среда, причинени от незаконни дейности, фермерите трябва да са луди да рискуват да попаднат под ударите на закона”, коментира той.

Британските фермери рискуват солени глоби при нарушение на закона за депониране на пластмасовите отпадъци
6793
 

Последни материали
Виж
Нидерландски кооператив повиши гарантираната цена на млякото за май
Единствено количествата пшеница отчитат ръст спрямо миналия сезон
Украйна съкрати изоставането в износа на зърно до близо 600 000 тона
На месечна база ръстът е най-силен при соята, за първото тримесечие - при слънчогледа
ЕС увеличи преработените количества маслодайни култури през март
Загубите за реколтата от плодове са основно при ранните сортове
Студовете през април нанесоха щети на овошките в ЕС и Украйна
Ршения на МС
Кабинетът одобри 295 млн. лева за компенсиране на фермерите, 80 млн. от тях са от централния бюджет
От Сдружението за модерна търговия остро възразиха
Депутати предложиха надценката на хляба да е до 15%
Свързани материали
Виж
И британските фермери са на път да бъдат вписани в Червената книга
Британски анализатори очакват стабилни цени на млечните продукти в ЕС през годината
Позиция
Британските фермери са против напускането на ЕС
Преди референдума
Доскоро верни на ЕС, британските фермери вече се чудят дали да не скъсат с общността
Има и тхакива добиви
Британски фермер счупи световния рекорд за добив на пшеница от хектар
Британски топконсултанти дават съвети
Как да стане печелившо производството на мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини