Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
31.03.2014 г.

„Тайтън Машинъри България” представя сеялка Vaderstad Tempo

Полеви демонстрации

Farmer.bg

 

Вносителят на селскостопанска техника „Тайтън Машинъри България” вече предлага за българските си клиенти най-голямата сеялка за окопни култури с марката Vaderstad – Tempo R. Съобщиха от компанията.

 

Машината заедно с всички новости при сеялките Tempo беше представена на пролетното изложение АГРА в Пловдив. Това е най-голямата сеялка за окопни култури с твърда рама, която може да обхване от 4 до 12 реда.

 

Тази машина е със стандартно оборудване – с бункер за семена и дозиращ апарат, при който  семето се изстрелва в почвата чрез въздух под налягане.

 

Vaderstad предлага три различни модела на сеялката. Едната е Tempo Т – навесен вариант на сеялката, Tempo F – сгъваема сеялка с 3-метрова транспортна ширина в прикачен вариант, както и Tempo R, която е навесна като Tempo T, но с твърда рама.

 

Машината се предлага с различни междуредови разстояния, като за българските условия е от 70 см до 1 метър междуредово разстояние.

 

Миналата година Vaderstad постигна рекорд в Украйна – с 8-редова сеялка, с която бяха засети 2 120 дка царевица за 24 часа при висока прецизност и висикоскоростно засяване. С тази сеялка може да се работи със скорост до 20 км/час.

 

Дозиращият апарат работи по следния начин – семената се издухват от електромотори, тъй като в бункера се създава високо налягане, и така полепват по семенния диск.

 

Когато семето достигне до горната позиция на дозиращия апарат, имаме три чистача, които са единствената регулировка на сеялката. Те изчистват всеки отвор, ако има двойна семка или пропуск.

 

След това семето продължава пътя си надолу към семнния ботуш и там имаме гумено колело, което отклонява налягането надолу и семето се изстрелва в семенния ботуш със скорост 50 км/час. Точно заради това се получава много висока прецизност на сеитбата.

 

При сеялката за окопни култури Tempo може да се използва I pad, за да се контролира машината. С I pad-a се виждат всички функции на сеялката – постъпателната скорост, дозата или броят семена на хектар. Могат да се спират и пускат в работа отделни секции при необходимост. С I pad-a могат да се контролират маркерите за сеитба и системата за релсова сеитба. Проследява се и историята на машината – т.е. от закупуването ѝ как е вървяла сеитбата в проценти.

 

Сеялката Tempo има опция за монтаж на въздушен филтър. При много запрашени полета той намалява с до 60% навлизането на прах във вентилатора на сеялката.

 

Другата опция на сеялките Tempo e торовнасянето. При 8-редовите сеялки той е с вместимост 1 700  литра, а при 6-редовите – 1250 литра.

 

Като опция на сеялките Tempo се предлага и кит за внасяне на пестициди под формата на микрогранули и вместимостта на тези бункери е 17 литра.

 

На 3 и 4 април "Тайтън Машинъри" ще направи опит за поставяне на световен рекорд при 24-часова сеитба на царевица с 12-редовата сеялка Vaderstad Tempo.

 

От миналата седмица компянията провежда полеви демонстрации на машините в различни краища на страната. Днес подобна демонстрация имаше край врачаннското село Алтимир, община Бяла Слатина.

 

Утре 1-ви април /вторник/ ще има няколко демонстрлации. От 10 часа на селекционно поле 4 на Института  по  земеделие в Карнобат (на главен път от Карнобат посока село Глумче /5 км. след града)

 

От 11:00 часа ще има демонстрация в село Разделна, общ. Гълъбово.

 

Демонстрацията на 2-ри април /сряда/ е от 11 часа в село Професор Иширково общ.Силистра. За повече информация 0888233483 или 0885252670

 

„Тайтън Машинъри България” представя сеялка Vaderstad Tempo
11609
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
При силен интерес премина откриването на новата база на Тайтън Машинъри в Шумен
Case IH представи автоматизирани решения и нови технологии с изкуствен интелект в помощ на фермерите
Тайтън Машинъри България показа бъдещето на земеделието и впечатли с новите модели Case IH ,Vaderstad, Tecnoma и Agrifac
Тайтън Машинъри България реализира успешно представяне и на изложението БАТА Агро 2023
Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S
Представеният през 1923 г. трактор празнува своята 100-годишнина
CASE IH празнува 100 години FARMALL – ЕДИН за всички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини