Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
17.02.2023 г.

Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S

Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S

Väderstad, една от водещите световни компании в областта на почвообработката и сеитбата, придобива части от датската компания Thyregold A/S. По този начин, към настоящото продуктово портфолио на Väderstad се добавя пълна продуктова гама от междуредови култиватори.

Thyregold A/S е датска земеделска марка с традиции, които водят началото си от 1918 г. В продължение на повече от 25 години Thyregod разработва, произвежда и продава междуредови култиватори.

Придобиването включва всички права на интелектуална собственост върху продуктовата област на междуредовите култиватори на Thyregod A/S; гамата TRV, включително Swingkin. Пролетта на 2023 г. ще бъде преходен период и компанията Väderstad ще се заеме с бизнеса с междуредови култиватори от 1-ви юни.

- Това е много добра възможност за бизнес. Междуредовите култиватори на Thyregod са перфектно съчетание с настоящото ни портфолио от сеялки Tempo и с новите ни технологии за сеитба в рамките на концепцията Proceed и за бъдещо устойчиво и ефективно земеделие. С това придобиване ние значително съкращаваме времето за достигане до пазара в този сегмент. Като използваме нашата широка и добре изградена мрежа от дилъри и вносители, скоро ще можем да предложим тези много ефикасни машини на голям брой нови и съществуващи клиенти на различните ни пазари. Виждаме голям потенциал за положително развитие в този нов продуктов сегмент, казва Хенрик Гилстринг [Henrik Gilstring], Главен изпълнителен директор на Väderstad Group.

Компания Väderstad винаги се е гордяла с традицията си да разработва продукти с определена цел, която се отличава с високи стандарти по отношение на качеството, ефективността, удобството за потребителя и природосъобразната агрономия. Продуктовата линия TRV напълно съответства на тези стандарти.

През годините технологията Thyregod TRV е оптимизирана до последния детайл, с патентовано повдигане на секциите, безброй възможности за настройка и първия в света междуредов култиватор с управление с камера, с отделни рамки, всяка от които се управлява с камера.

TRV Swingking има уникално решение на рамата, което позволява да се държат две рами в една основна, като по този начин се увеличава ефективността и се спестява едно преминаване. Друга силна страна е високата основна рама заедно с патентовано решение за повдигане на редовите единици, като по този начин се избягва повреждането на растенията и същевременно се увеличава времевата рамка за култивация.

- Разговорите с фермери, ползващи нашите сеялки Tempo, показаха значителна потребност от добавяне на култиватори за междуредови култури към продуктовата ни гама, и, гледайки в бъдещето, обмисляме преминаване към по-механични решения за борба с плевелите. Тъй като обикновено е предизвикателство да се съчетае междуредов култиватор със сеитбена машина, Väderstad вече може да предложи на фермерите цялостно решение. С добавянето на междуредов култиватор оптимизираме и нашата бъдеща концепция Proceed, която може да се използва при зърнени култури, казва Волфрам Хастолц [Wolfram Hastolz], Директор „Управление на продукти за обработка на почвата“ във Väderstad.

В началния етап от придобиването на правата, междуредовите култиватори ще се продават под марката Thyregod и ще се изработват в производствените мощности на Thyregod в Дания. От юни 2024 г. те ще носят марката Väderstad, като повече подробности за това ще бъдат обявени преди Агритехника 2023 г. [Agritechnica 2023]

- Такава солидна продуктова гама трябва да бъде представена в света от по-силна дистрибуторска мрежа от нашата. Екипът на Thyregod разработи и усъвършенства технологията в тясно сътрудничество с нашите клиенти. Можем да се гордеем с това и в същото време да се радваме, че сега инструментите на Thyregod ще допринесат за намаляване на употребата на пестициди в големи региони по света - казва Петер Ерик Хансен [Peter Erik Hansen], Председател на Борда на директорите на Thyregod A/S.

Vаderstad придобива продуктовата гама междуредови култиватори от датската компания Thyregod A/S
5572
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Нови продукти за подготовка на почвата и инструменти за обработка на стърнища
Кьокерлинг: Сега с ширина до 14,50 метра
Култиватор Great Plains за слята обработка - идеален избор за пролетните предсеитбени обработки
Нов окопен култиватор MULTICROP от Monosem бе показан на Агритехника
Издръжливост, мултифункционалност и простота са в основата на отличната репутация на култиваторите MONOSEM
Инж. Рашид Узунов, зам. изпълнителен директор на „Раломекс” - Завет
Огромен интерес към машините на „Раломекс” за разбиване на влажните и сбити почви
Kverneland представи новият култиватор CLC PRO CUT
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини