Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Вегетарианска попска яхния

Мая Асенова / 03.09.2025 г.
Вегетарианска попска яхния

Настъргваме морковите и целината и на едро ренде. Изсипваме ги в глинен съд, в който сме налели олиото. Задушаваме ги заедно с лука и праза. Когато зеленчукът омекне, прибавяме червения пипер, обеления арпаджик, обеления чесън и дафиновите листа. Наливаме толкова вода, колкото да покрие зеленчуците. Задушаваме, докато лука поомекне, прибавяме размитите във вода брашно и доматено пюре и поръсваме с оцет. Захлупваме плътно с капака и го замазваме с тесто. Варим 20 мин на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Продукти за 4 порции: 1-2 моркова, половин главичка целина, 1 глава лук, 2 стръка праз, 1 ч.ч. олио, 1 кг арпаджик, 2 глави чесън на скилидки, 1-2 дафинови листа, 1 с.л. брашно, 2 с.л. доматено пюре, 1 с.л. оцет, 1 ч.л. червен пипер, сол.

Вегетарианска попска яхния
1849
 

Последни материали
Виж
Ето защо браншът иска среща с премиера
Втора година Консултативният съвет по зърно не заседава – неясно защо
Заради срещи със симпатизанти
И Комисията по земеделие отмени заседанието си за днес
Земеделието е трагично
Красимир Кумчев: Едни и същи лица крепят Тахов, Танева, Порожанов
ДФЗ отговаря на Синор.бг
Сключени са над 2 200 договора за млади, нови и малки фермери
Отчет ДФЗ
Над 45,6 милиона лева са осигурени за лозари, винари и пчелари през 2025 година
В Германия има повече от 500 различни социални помощи
Свързани материали
Виж
Картофена яхния с праз
Манастирска яхния
Млечна яхния от зелен лук
Кюфтета яхния
Агнешка яхния
Леща по индийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини