Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Картофена яхния с праз

Синор.БГ / 04.09.2025 г.
Картофена яхния с праз

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме съвсем леко, наливаме 1 к.ч. топла вода и варим на умерен огън. Когато водата заври, слагаме картофите и наливаме зелевия сок. Варим, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме със стритата суха чубрица.

Продукти за 4-5 порции: 2-3 стръка праз, 7-8 картофа, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. зелев сок, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. стрита чубрица, сол.

Картофена яхния с праз
2564
 

Последни материали
Виж
Вижте ставките по преходната национална помощ за говеда и биволи за Кампания 2025 г.
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Среща на депутата Десислава Танева с привърженици
ГЕРБ в Сливен: Има дефицити в управлението на много министерства
Басейнова дирекция
Светкавично разчистват асфалтов отпадък от брега на Тунджа, до Крушаре
Стопанинът обяснява чудото
Как овощната градина на Халил оцеля в масивен пожар около нея
Посланикът н.пр. Арун Саху пред бизнеса
Пазарът в Индия е отворен за българското вино
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини