Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Картофена яхния с праз

Синор.БГ / 04.09.2025 г.
Картофена яхния с праз

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме съвсем леко, наливаме 1 к.ч. топла вода и варим на умерен огън. Когато водата заври, слагаме картофите и наливаме зелевия сок. Варим, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме със стритата суха чубрица.

Продукти за 4-5 порции: 2-3 стръка праз, 7-8 картофа, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. зелев сок, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. стрита чубрица, сол.

Картофена яхния с праз
194
 

Последни материали
Виж
Обезщетенията за селектирани животни стигат 600 лева
До 15 септември ще се знае дали овцете ще бъдат ваксинирани срещу шарка
Копа и Коджека настояват Европарламентът да отхвърли споразумението ЕС–Меркосур
Картофена яхния с праз
Екосхема за биологично земеделие
Създава се нова интервенция „Биологично животновъдство“ с бюджет 85 млн. евро
Позиция на „Копа и Коджека“
Бездната между ЕС и фермерите расте заради натиска по споразумението с Меркосур
ЕК представи на евродепутатите проектоспоразумението
С Меркосур износът на земеделски стоки от ЕС ще нарасне до 50 процента, съобщи Еврокомисията
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини