Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Картофена яхния с праз

Синор.БГ / 04.09.2025 г.
Картофена яхния с праз

Обелваме картофите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме праза на колелца и го задушаваме в мазнината и малко вода. Поръсваме червения пипер, посоляваме съвсем леко, наливаме 1 к.ч. топла вода и варим на умерен огън. Когато водата заври, слагаме картофите и наливаме зелевия сок. Варим, докато ястието остане на мазнина. Преди да поднесем, поръсваме със стритата суха чубрица.

Продукти за 4-5 порции: 2-3 стръка праз, 7-8 картофа, 4 с.л. олио, 1 ч.ч. зелев сок, 1 ч.л. червен пипер, 1 с.л. стрита чубрица, сол.

Картофена яхния с праз
1973
 

Последни материали
Виж
Закъснели сме
Утре да започне ваксинирането срещу шарка по овце и кози, призова шефът на Съюза на ветеринарите
За по-добро хранене на растенията
Ползи от лимонената киселина за градината
В Държавен вестник
Промени при директните плащания: Само за 2025 г. е удължен срокът за корекции на заявленията
Средната цена обаче продължава да се повишава за пореден сезон
Износът на ябълки от Украйна се срина с близо две трети
Сирия отмени търг за внос на 200 000 тона, очаква се скоро да обяви нов
Южна Корея закупи на търг 50 000 тона хлебна пшеница с произход от САЩ
Присъствен и онлайн семинар на 29 септември
Фермери получават съвети за по-висока доходност от земята
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини