Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.01.2025 г.

Пълнени картофи по провадийски

Пълнени картофи по провадийски

Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме. Отделно изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Накрая сипваме ориза, подправяме с магданоз, черен пипер и сол, разбъркваме и пълним картофите с тази смес. Нареждаме напълнените картофи в тавичка, наливаме малко вода и печем в умерена фурна. Когато омекнат, с помощта на къдрав шприц правим върху всеки картоф розичка от гъст бешамел. Допичаме,  докато се зачервят.

Продукти за 4 порции: 1,2 кг големи картофи, 1-2 глави лук, 3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 домат, 1 морков, 3-4 с.л. брашно, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, магданоз, сол, черен пипер.

Пълнени картофи по провадийски
41277
 

Последни материали
Виж
Повече мощност, подобрени функции и опростена технология за тракторите Case IH Magnum
Намаляването на бюрокрацията е само на думи
Светослав Русалов: И в Еврозоната да сме, инвеститорите ще бягат от България и ще избират Румъния
Повишаването на морското равнище заплашва хората в югозападната част на Тихия океан
Дирекция „Национален парк Рила“ и партньори отбелязват Световния ден на околната среда
Зооинженер от Тракийски университет донесе нови научни практики от САЩ за промишленото птицевъдство
Супа от зрял фасул с тиквички
Свързани материали
Виж
Котлети от свинско с ябълки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини