Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.01.2025 г.

Пълнени картофи по провадийски

Пълнени картофи по провадийски

Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме. Отделно изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом поомекнат, прибавяме обелените и настъргани домати и също ги позапържваме. Накрая сипваме ориза, подправяме с магданоз, черен пипер и сол, разбъркваме и пълним картофите с тази смес. Нареждаме напълнените картофи в тавичка, наливаме малко вода и печем в умерена фурна. Когато омекнат, с помощта на къдрав шприц правим върху всеки картоф розичка от гъст бешамел. Допичаме,  докато се зачервят.

Продукти за 4 порции: 1,2 кг големи картофи, 1-2 глави лук, 3 с.л. ориз, 1 к.ч. олио, 1 домат, 1 морков, 3-4 с.л. брашно, 2 яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, магданоз, сол, черен пипер.

Пълнени картофи по провадийски
1822
 

Последни материали
Виж
Първа оптимистична прогноза за зърнената реколта 2025 г. в ЕС
Отговор от БАБХ
В началото на март очаквайте подкрепа за борбата с „черната златка“!
Румъния увеличи срока на механизма за лицензиране на украински селскостопански продукти
Пълнени картофи по провадийски
Читател сигнализира
И малкото животновъди в Никополско отпадат от общинските търгове за пасища
БАБХ
Браншовите съюзи събират фермерите на срещи заради заразите по овцете
Свързани материали
Виж
Котлети от свинско с ябълки
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини