Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.08.2024 г.

Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и слагаме да заври. Пускаме патладжаните в маринатата и държим докато си променят цвета. Отцеждаме ги добре и ги смесваме с олиото и нарязаните магданоз и чесън. Нареждаме в буркани и стерилизираме 15 минути.

Продукти: 6 кг патладжани, 1 л оцет, 1,5 л вода, 25 г захар, сол на вкус, 500 мл препържено олио, 2 връзки магданоз, 6 глави чесън.

Туршия от патладжани
31823
 

Последни материали
Виж
Ремонти на капково напояване не се финансират
Срокът в интервенцията за преструктуриране на лозя се съкращава с 5 месеца
Риба плакия
ЕС
Българка е сред бизнесдамите от ЕС, номинирани за приза биофермер през 2025 г.
Източниците обаче се разминават значително за договорените количества
Египет купи скъпа пшеница от черноморските ни конкуренти в частни сделки
Отчет на министъра на земеделието на Северна Македония
Трипуновски: Македония e страна партньор за фермерите
Германските фермери се радват на най-добрата реколта от череши за последните десет години
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини