Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.08.2024 г.

Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и слагаме да заври. Пускаме патладжаните в маринатата и държим докато си променят цвета. Отцеждаме ги добре и ги смесваме с олиото и нарязаните магданоз и чесън. Нареждаме в буркани и стерилизираме 15 минути.

Продукти: 6 кг патладжани, 1 л оцет, 1,5 л вода, 25 г захар, сол на вкус, 500 мл препържено олио, 2 връзки магданоз, 6 глави чесън.

Туршия от патладжани
28331
 

Последни материали
Виж
Стационарните телефони на ДФЗ отново работят
Годишно увеличение на разходите за труд в еврозоната
Най-голямо увеличение на разходите за заплати е регистрарано в Хърватия и България
Откриха академичната учебна година в Лесотехническия университет
Смесена туршия
Трета част
Употребата на хербициди в борбата с плевелите
Рекордните температури продължават и през август и годината досега е най-топлата в историята на земното кълбо
Свързани материали
Виж
Смесена туршия
Туршия от кисели краставички със синап
Сурова рязана туршия
Люта саламурена туршия
Класическа сурова туршия
Зелена туршия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини