Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.08.2024 г.

Туршия от патладжани

Туршия от патладжани

Патладжаните нарязваме на филийки без да ги белим, посоляваме и оставяме 30 мин да се отцеждат. Изстискваме и ги измиваме. Приготвяме марината от оцета, водата, солта и захарта и слагаме да заври. Пускаме патладжаните в маринатата и държим докато си променят цвета. Отцеждаме ги добре и ги смесваме с олиото и нарязаните магданоз и чесън. Нареждаме в буркани и стерилизираме 15 минути.

Продукти: 6 кг патладжани, 1 л оцет, 1,5 л вода, 25 г захар, сол на вкус, 500 мл препържено олио, 2 връзки магданоз, 6 глави чесън.

Туршия от патладжани
31682
 

Последни материали
Виж
Проблем е недостигът на хидроинженери
14 студенти по „Хидростроителство“ ще могат да получат стипендии от „Напоителни системи“
Българското вино е на световно ниво
42 винопроизводителя в Пловдив са произвели над 5 млн. литра червени вина и над 3 млн. литра бели
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини