Ако сте завършили средно образование или 10 клас на професионална гимназия, може да се запишете в курсове за професионална квалификация за техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост, специалност “Зърносъхранение, зърнопреработка и производство на фуражи” (трета квалификационна степен), съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.
Обучението е платено и ще се проведе от 1 до 5 юли тази година в Добрич. Според Закона за храните в обектету за производство на храни трябва да работи поне едно лице, наето по трудов договор, което има:
1. висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост, или
2. професионална квалификация по специалност в областта на хранително-вкусовата промишленост в съответствие с изискванията на Закона за професионалното образование и обучение, или
3. висше образование по специалност от професионално направление „Ветеринарна медицина“, или висше образование по специалност от професионално направление „медицина“ или „фармация“, когато обектът е за производство на хранителни добавки, храни, предназначени за употреба при интензивно мускулно натоварване, и храни по глава трета, раздел ІІ.
Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 480 часа теория и 480 часа практика, или това означава 6 месеца, СХП Ви предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване.
Първия модул на обучението ще се проведе в гр. Добрич, на адрес: ул. Димитър Петков № 4 ет. 2 Тогава ще бъдат определени датите за практиката в следващия модул и за Държавния изпит.
Присъствието на I - я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително. Продължителността на обучение е пет дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули. Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 и не по-малко от 6 човека.
Курсът ще започне на 01.07.2024 от 11,00 ч. Заниманията ще се провеждат в гр. Добрич, в Дома на техниката, ул „Независимост „ 14. Регистрацията на участниците е на 01.07.2024 год. от 10,00 до 11,00 часа, в гр. Добрич, Дом на техниката, ул „Независимост „14, а откриването на курса е от 11,00 ч. същия ден.
Цената за един участник е 650 лева , освободена от ДДС и в нея са включени всички разходи по провеждането на обучението – теория и практика, учебни материали, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация . Курсът ще се формира по реда на постъпващите заявки.
В цената на курса не е включен хотелът.