Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
08.03.2021 г.

Български борш

Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз. 

Продукти за 4-6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
6264

Последни материали
Виж
По индикативния график
Фонд „Земеделие” подрани със зелените плащания и преведе днес 480 млн. лева на фермерите
С цел осигуряване на вътрешния пазар с достатъчни количества
В Украйна се споразумяха за максимален износ на олио до края на сезона
Интелектуален капацитет или желание липсваха на управляващите у нас за подобни мерки
В Чехия глобяват жестоко магазините за продажба на храни с двоен стандарт
Мораторум
Новите назначения в горския сектор са предопределени с конкурсите, обявени през 2020 г.
В преходния период
Списък с общините в селските райони за приемите по ПРСР през 2021 година
Комисията по стоковите борси и тържищата
За разлика от останалите храни само яйцата не поскъпват преди Великден
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам