Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Български борш

Синор.БГ / 08.03.2021 г.
Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз. 

Продукти за 4-6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
21855
 

Последни материали
Виж
Проучване на института Тюнен
Дали стопанството е биологично или конвенционално е без значение за съдържанието на хумус в почвите
ДФЗ
Може да се подават онлайн фактури и дневници по екоинтервенциите за почвите и за пестене на пестициди
Най-големите структурни деформации са при млечните
КЗК: Нямаме бариери пред господстващото разрастване на големите търговци на дребно
Оферти се приемат до утре, доставката е предвидена за януари и февруари
Алжир обяви международен търг за поне 50 000 тона мека пшеница
Сеитбата на есенното зърно почти приключва без твърдата пшеница
Състоянието на меката пшеница и ечемика във Франция се влоши слабо
След семинара на НАЗ
Жекова: В Румъния с напояване жънат 1 200 кг царевица, у нас – 250 кг
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини