Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Български борш

Синор.БГ / 08.03.2021 г.
Български борш

Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички, потапяме го за секунди във вряла вода, след това го прибавяме към останалия зарзават и го задушаваме до омекване. Когато месото поомекне слагаме картофите и зеления фасул, нарязани на парченца. Прибавяме и задушения зарзават. Варим 30 мин на умерен огън. Малко преди да отстраним от огъня, прибавяме нарязаните домати, дафиновия лист и няколко зърна черен пипер. Накрая слагаме останалото масло и застройваме готовата супа с яйцата, които сме разбили в киселото мляко заедно с леко препеченото брашно. Поднасяме супата,  поръсена със ситно нарязан магданоз. 

Продукти за 4-6 порции: 250 г телешко месо, 3-4 моркова, 1 парче целина, 1 стрък праз, 150 г  зеле, 50 г зелен фасул, 2-3 домата, 1 с.л. брашно, 60 г краве масло, 1 ч.ч. кисело мляко, 1-2 яйца, 1 дафинов лист, магданоз, черен пипер, сол.

Български борш
21785
 

Последни материали
Виж
Съвети към градинаря
Защо дървените стърготини са полезни за мулч само през есента
Кампания 2025-2026
Дъждовете бавят сеитбата, но до 2 седмици тя ще приключи
От НАЗ сигнализират
Фалити и обезлюдяване: Фермите в Пазарджишко намалели с 31% за девет години
Изчислено
Отстъпката за акциза на газьол за фермерите през 2024 г. е 42 ст. на литър
МЗХ има време за отговор до 30 октомври
От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи
Политики, за които настояват от НАЗ
Унгарската аграрна камара действа от 2012 г. и никой не протестира срещу задължителното членство
Свързани материали
Виж
Български борш
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини