Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
30.05.2023 г.

Повишете количеството и качеството на добивите си с по-ниски разходи

Използвайте дъждовната пролет
Повишете количеството и качеството на добивите си с по-ниски разходи

На фона на непрестанните дъждове, които нарушиха графиците за пръскане в селскостопанските полета напоследък, се появява истинска възможност за българските фермери, да се възползват от ситуацията, вместо да й се поддават. Мощната синергия между Амалгерол Есенс и азотфиксиращите бактерии, дава предимството на земеделците да отключат истинския потенциал на своите култури, особено в разгара на дъждовния сезон. Противно на традиционните представи, изобилието от дъжд се превръща по-скоро в съюзник, отколкото в пречка.

Прилагането на технологията след спирането на валежите ще осигури не само забележителни резултати, но същевременно и значително спестяване на азотните торове!

Екипът на „Меди+Р” напомня за възможността, която предлага технологията, а именно: с използване на по-малко количество азотни торове,  да се постигнат същите добиви, както при третиране с пълна азотна торова норма.

По какъв начин действа и какви ползи носи технологията на земеделците при царевица и слънчоглед?

Тайната е в двукратното прилагане на Амалгерол Есенс (2х200 мл/дка) и еднократното прилагане на азотфиксиращите бактерии на Нутрибио N (5 г/дка).

Комбинацията от двата продукта кара кореновата система да нарасне многократно, при което растението достига до труднодостъпните хранителни елементи в почвата.

Амалгерол Есенс е висококачествен биостимулатор, който благоприятства задържането на водата в почвата, благодарение на водораслите и сухото вещество в него. Съдържа антиоксиданти, които повлияват положително на растенията при биотичен и абиотичен стрес.

Амалгерол или Амалгерол Есенс действат както след хербициден стрес така и след градушка. Препоръчително е тяхното използване във всички ситуации, а не само след настъпване на неблагоприятни условия и стрес.

Нутрибио N представлява уникален органичен микробиален листен тор, създаден на базата на микоризни гъби, азотфиксиращи бактерии (CERES Azotobacter salinestris) и други, който позволява на растенията да фиксират азота от атмосферата, като по този начин те се снабдяват с една трета от нужното количество азот. Бактериите в продукта са живи в продължение на 4 год., когато не са активирани, поради иновативната технология за сушене на бактериите.

КАКВО ПОКАЗВАТ НАУЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ТЕХНОЛОГИЯТА

За демонстриране на приложението и ползите от продуктите Амалгерол Есенс и Нутрибио N през 2022г. беше проведен опит в Института по царевицата в Кнежа. Опитът обхваща две култури – слънчоглед и царевица и показва ефекта от приложението на биостимуланта и азотфиксиращите бактерии.

Слънчоглед

ОПИТ В СЛЪНЧОГЛЕД 2022Г.

Поради непоникване на основната култура, слънчогледът е засят като втора култура в оптимален срок – края на м. Юни. Непосредствено след сеитбата падналите валежи способстваха за дружно и бързо поникване на растенията в посева.

От изключително значение за получените сравнително високи добиви като втора култура повлияха отчетените валежи в края на м. Август и началото на м. Септември.

Доц. д-р Емил Василев споделя, че резултатите по този показател отразени в таблицата показват същественото влияние на приложените биостимуланти във фази 4/6 лист и в бутонизация на културата. Превишенията на изпитаните варианти (2,3) са значителни – от 56,5 до 64,9 кг/дка или от 16,1 до 18,5%.

Най-висок добив (415,7 кг/дка) продуцира вариант 3. В него най-ясно проличава предимството на двукратното приложение на продуктите Амалгерол Есенс в доза 200 мл/дка и еднократното внасяне на Нутрибио N  в доза 5 г/дка във фаза 4/6 лист.

ОПИТ В ЦАРЕВИЦА 2022Г.

Проучването бе проведено на опитното поле на ИЦ – Кнежа върху почвен тип „Типичен чернозем“ с цел установяване въздействието на биопрепаратите Амалгерол Есенс и Нутрибио N при царевица за зърно. Царевицата бе третирана с биопрепаратите във фази 7/8 лист и начало на изметляване с препоръчани дози на приложение с работен разтвор 20 л/дка.

За установяване на добив зърно от обраните кочани на всяка парцелка бяха взети представителни проби за установяване рандемана на зърното в кочаните както и такива за влажността му.

Полученият добив в контролата е 794 кг/дка. Еднократното третиране с 200 мл/дка във фаза 7/8 лист води до минимално повишаване на добива с 15,2 кг/дка (Вариант 2).

Значително превишение спрямо контролата от 117,2 кг (14,8 %) е отчетено във Вариант 3, при двукратното третиране с Амалгерол Есенс в доза 200мл/дка в комбинация с Нутрибио N 5г/дка.

В обобщение, резултатите от проведените опити в ИЦ Кнежа показват висока ефективност на продуктите дори и при намалена норма на минерален азот. Причината за това отдаваме на отличната комбинация и симбиоза между Амалгерол Есенс в доза 200 мл/дка (или Амалгерол в доза 300 мл/дка) и Нутрибио N 5г/дка, естествена хранителна среда за развитието на бактериите.

Дългогодишните клиенти, които са се убедили в производствените резултати от прилагането на биостимулантите Амалгерол и Амалгерол Есенс и азотфиксиращите бактерии на Нутрибио N, знаят как да действат. Тези, които са се доверили на технологията при пшеница и са направили първо пръскане, в момента правят второ третиране с продуктите. За всички останали, които не са направили, да побързат! Сега е времето за третиране на слънчоглед и царевица.

Двата продукта успешно могат да бъдат прилагани освен в царевица и слънчоглед, и в другите пролетни култури, есенниците, ягодоплодните, зеленчуците, етерично-маслените култури и трайните насаждения.

Приложението на биостимулантите и азотфиксиращите бактерии щади околната среда и спомага за по-добро усвояване на хранителните вещества от корените в почвата. Спазването на фазите на приложение при царевица и слънчоглед е наложително за тяхната ефективност.

ТЕХНОЛОГИЯТА СПЕСТЯВА 6-8 КГ АЗОТ АКТИВНО ВЕЩЕСТВО ИЛИ ДО 30-35% УПОТРЕБАТА НА АЗОТНИ ТОРОВЕ

Практиката доказа, че продуктите Амалгерол, Амалгерол Есенс и Нутрибио N  са от необходимост и в полза на българските земеделски производители, а като сертифицирани за биологично земеделие в ЕС, те са в пълно съответствие с изискванията за насърчаване на зеленото торене и органичното хранене на растенията. С тяхното приложение се осигуряват най-малко 10 % от потребностите на културите от азот от максималното количество азот (внесен с гранулирана тор) до 15 кг/дка, каквито са изискванията за Еко схемата за запазване и възстановяване на почвения потенциал по новата Обща Селскостопанска Политика (ОСП).

ЗАЩОТО ИНВЕСТИЦИЯТА В ПРАВИЛНАТА ТЕХНОЛОГИЯ И В ДОБРИТЕ ПРОДУКТИ НЕ Е РАЗХОД! ТЯ НОСИ САМО ПОЛЗИ!

За повече информация относно технологията и изгодните пакетни* предложения се обърнете към нашите търговски представители.

*Един пакет за 150 дка съдържа: 60л Амалгерол Есенс и 0.750 кг Нутрибио N

Повишете количеството и качеството на добивите си с по-ниски разходи
5455
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Бъдете подготвени за промеливото време: заложете на силата на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС
(част II)
Как ще си решите проблема с недостига на скъпите азотни торове при пшеницата?
Сега е моментът... да получите повече пари по време на жътва!
Част II
Кои са петте различни ползи при третиране на царевица с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?
(Част I)
Кои са петте различни ползи при третиране на царевица с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?
Част II
Кои са шестте различни ползи при третиране на слънчоглед с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини