Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
19.05.2021 г.

Кои са петте различни ползи при третиране на царевица с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?

Част II
Кои са петте различни ползи при третиране на царевица с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС е многофункционален, висококачествен природен биостимулант за листно приложение при зърнени, маслодайни, овощни и зеленчукови култури, лозя и други. Ненадминатото му действие е познато на много фермери в над 30 държави.

Продължение на Част I:

3.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС при хербициден стрес

Ненадминатото действие на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС се проявява в царевичен посев от областта на Монтана с хербициден стрес. Стресът е причинен от третиране с хербицид при висока атмосферна температура – над 24 градуса, в резултат на което растенията са стресирани и настъпва деформация в растежа. Земеделският производител взема бързи мерки и третира с биостимуланта в доза 200 мл/дка. Само 12 дни след третирането се наблюдава ефекта върху растенията и променя в облика им – добро развитие, добър зелен цвят, нормален растеж. АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС убедително доказва, че е продукт, който прави чудеса.

*12 дни след третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС

4.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС възстановява царевица след градушка

В 21 век сме свидетели на ефекта от силните климатични промени, които поставят под риск земеделието и реколтата на селскостопанските производители. Сред неприятните явления е градушката, която засяга полето с царевица на фермер в региона на Монтана и почти унищожава растенията. Еднократното приложение на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС в доза 200 мл/дка дава резултат и благодарение на аминокиселините в състава на продукта растението успява да се справи със стресовата ситуация и да я преодолее успешно.

Резултатът е видим 12 дни след приложението на биостимуланта.

5.АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС възстановява царевица при суша

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС дава отлични резултати при царевица като приложенията са едно или две в зависимост от технологията на земеделския производител:

- Първото третиране е с внасяне на хербициди срещу балур и други житни. При засушаване през пролетта третирането с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС позволява на царевицата да се справи със стреса и да преодолее сушата с минимални повреди благодарение на антиоксидантите в състава на продукта. Ако се появи период на засушаване през пролетта и царевицата не е третирана с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС, препоръчваме незабавно да се третира преди завиване на листата.

- Препоръчително е второто третиране с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС да е в края на юни във фаза 16-ти лист (изметляване) в комбинация с ПУРШЕЙД (иновативен продукт на фирма Меди плюс Р, който защитава културите от слънчево изгаряне).

Чрез второто третиране царевицата понася по-добре засушаванията, които традиционно се очакват през юли и август и добивите са с 15-20%  по-високи (дори повече в някой случаи). Дозата на приложение е 200 мл/дка.

АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС осигурява високи и качествени добиви като действа в много направления: почва, корени, растения, борба с плевели, помощ при стресови ситуации, действие като прилепител, засилване на имунитета на растенията, разлагане на растителните остатъци.

Видео с Първия онлайн семинар на АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС с много интересни теми:

https://www.youtube.com/watch?v=NdnCZ5E2l0s&t=715s 

Важно!

* Резултатите от употребата на Амалгерол Есенс в доза 200 мл/дка са сходни с резултатите, които се показват и при приложение на класически Амалгерол в доза 300 мл/дка.

Кои са петте различни ползи при третиране на царевица с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?
10907
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Първа част
Кои са шестте различни ползи при третиране на слънчоглед с АМАЛГЕРОЛ ЕСЕНС?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини