Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
04.05.2023 г.

Косачки серия G – гаранция за перфектно поддържани зелени площи

Косачки серия G – гаранция за перфектно поддържани зелени площи

С настъпването на пролетта, настъпва и бурния растеж на тревата, за което Кубота има решение за перфектно поддържане на зелените площи.  Представяме ви обновената G серия косачки, която разполага с мощен дизелов двигател и хидростатична трансмисия, което позволява висока производителност на косене до 10дка/час.

Косачките от G-серията са създадени основно за професионална употреба от озеленителни фирми, спортни комплекси, хотелски комплекси, паркове и градини с обществено предназначение др. Тази косачка е създадена за работа при върхови натоварвания за дълъг период от време при различни дейности.

Здравите дизелови двигатели Kubota с мощност  17.1 kW (23 конски сили) при G23-II и 18.8 kW (26 конски сили) при G26-II – гарантират бърза и ефективна работа. С тази мощност високата и влажна трева или работа на склонове не е проблем.

Хидростатичното задвижване осигурява висока скорост на преджижване, както при транспорт – до 17 км/час , така и при работа – до 10 км/час. Скоростта и посоката на движение се определят чрез двупосочен педал, които изключително лесен и удобен за работа. Големият ъгъл на кормилно управление и компактната конструкция на G-серията позволяват постигането на максимална ефективност върху терена дори при тесни пространства. Повечето препятствия могат да бъдат заобиколени без сложни маневри.

G-серията е снабден с TwinCut® - система, което значи че е снабдена с косилни апарати (G231 – 122 см./G261 – 137 см.) с два централно разположени ножа с много голям размер, разположени в здрав кожух от прахово боядисана стомана осигуряващ изключителна здравина и устойчивост на корозия и механични въздействия. Двата ножа режат и транспортират тревата през широк тунел в кош с вместимост впечатляващите 640 л. за версиите с високо разтоварване и 560 л. за версиите с ниско разтоварване. Двата ножа се задвижват от два независими карданни вала. Височината на откоса се наглася с централно разположен контролер в стъпка от 6 мм., а повдигането и свалянето на косилният апарат е хидравлично посредством лост разположен от ляво на оператора.

Трактор Кубота

Моделите оборудвани с кош за високо разтоварване (193 см) са проектирани така че директно да изхвърлят събраната тревна маса в транпортно средство. Това удобство спестява ръчен труд за товаренето и изхвърлянто на тревната маса.

В началото на пролетта Кубота България стартира промоционална кампания чрез която ще може да се възползвате от намелени цени на различни модели косачки от серия G.

Косачки серия G – гаранция за перфектно поддържани зелени площи
4880
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
Горещо мулчиране на градината
Японско качество за поддръжка на големи тревни площи
Не забравяйте да окосите моравата
Практика
Как да отглеждате стевия или сладка трева
Утре в Плевен
Безплатен семинар за стопаните на пасища
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини