Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
24.03.2023 г.

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие

БАСФ представя най-новите постижения в своето иновативно портфолио от продукти за растителна защита, семена и дигитални решения. Основният фокус е осигуряване на така необходимите решения за фермерите в борбата с вредителите на регионално ниво, с климатичните изменения, променящите се регулаторни изисквания и нарастващи очаквания на потребителите. В изпълнение на обявената през 2019 година стратегия в областта на земеделието, компанията насочва иновациите към повишаване добива от основни култури отглеждани по места, като соя за Северна и Южна Америка,  плодове и зеленчуци за Европа и ориз за Aзиатско-тихоокеанския регион. Стойността на иновациите е мащабна, като се очаква лансираните в следващите 10 години продукти да достигнат продажби на стойност повече от 7.5 милиарда евро.

„Целта ни е да предоставяме все по-интегрирани решения и да разширим възможностите, които можем да предложим на земеделските производители. Ето защо продължаваме да инвестираме в широка гама от земеделски технологии, чиито разходи за научно-изследователска и развойна дейност възлизат на 944 млн. евро през 2022 г.“, заяви д-р Ливио Тедески, Президент на БАСФ - Решения в Земеделието. „Фермерите могат да разчитат на нас, че ще продължим да внедряваме нови активни вещества, иновативни формулации и хибриди, които ще са с още по-висока добавена стойност, както в икономически така и в екологичен аспект.“

„Нашето иновативно портфолио показва че ние не само издигаме на ново ниво експертизата си в химията и природните науки, но и ги съчетаваме с водещи биотехнологични и дигитални подходи за създаване на решения от следващо поколение.“, добавя д-р Петер Екес, Президент на Научно-изследователска, развойна и регулаторна дейстност на БАСФ - Решения в Земеделието. „Портфолиото от разработвани хербициди на БАСФ е отличен пример за това как нашият мултидисциплинарен подход произвежда нови решения, които балансират потребностите на зеделските производители, обществото и околната среда.“

Значителни постижения в областта на борбата с плевелите

БАСФ стартира иновативни решения за контрол на плевелите:

Решението SMART SPRAYING на Bosch BASF Smart Farming вече се предлага на пазара в Европа за царевица, слънчоглед, захарно цвекло и соя. Технологията, която подкрепя по-ефективното използване на хербициди, е достъпна в Германия и Унгария, благодарение на партньорството с германския производител на земеделски машини Dammann. Bosch BASF Smart Farming развива допълнителни партньорства и полеви изпитвания в Америка и Европа с цел лансиране на нови пазари в рамките на сезон 2023/24 г.

Luximo® е най-новото активно вещество за борба с плевели в житни култури. През 2022 г. беше лансиран във Великобритания с регистрацията на Luximo® Active. Luximo® e активно вещество от нова химична група с нов начин на действие и важен инструмент за контрол на Полската лисича опашка и Италианския райграс – едни от най-трудните за контрол плевели. До няколко години се очакват регистрации на Luximo® и в други европейски държави. Luximo® осигурява на фермерите нов инструмент срещу резистентни плевели, което е от изключително значение за ефикасната употреба на продуктите за растителна защита.

Иновации за производителите на плодове и зеленчуци в Европа

Целта на БАСФ в Европа е да подобри качеството на плодовете и зеленчуците, като намали загубата на продукция посредством селекция на зеленчукови семена, иновации в растителната защита и дигиталната сфера:

Axalion - БАСФ се подготвя да лансира най-новото си активно вещество със системно действие при инсектицидите - Axalion Active. Axalion е инсектицид от нов клас, с нов механизъм на действие, разработен за широк спектър вредители със смучещ устен апарат. Axalion контролира вредителите развили резистентност към използваните инсектициди. Премиерата на Axalion е през 2023 година в Азиатско-тихоокеанския регион, след това следват регистрации в Европа и Латинска Америка.

Ревиона® - най-новият фунгицид за борба брашнеста мана, черно гниене, ранно и късно кафяво гниене при лозя и овощни култури.  БАСФ лансира най-новият триазол Ревизол® в трайни насаждения и зеленчуци през 2023 г.  Ревиона® съчетава изключителната ефикасност и благоприятен регулаторен профил на Ревизол®, като гарантира устойчив добив и качество. Иновативната формулация осигурява изключителен контрол на брашнеста мана, струпясване и много други болести при лозя, овощни култури и картофи.

Sunions® - посредством отличната си селекция, поделението на БАСФ за разработка на зеленчукови семена създаде иновативния Sunions®, който вече може да бъде намерен в супермаркетите. Sunions® - първият сорт лук, който не причинява сълзене. От 2022 година, той е достъпен на пазарите във Франция, Германия, Италия и Великобритания.

Зеленчукови семена - фермерите в редица европейски страни вече имат достъп до зеленчуковите семена на БАСФ, устойчиви на вирусни болести като Кафявото набраздяване по доматите (ToBRFV) и Бронзовост (TSWV). Тези вирусни болести водят до значителни загуби на продукция и влошаване на качеството. В Испания, Нидерландия, Турция, Мароко, Канада и Мексико, както и в други страни, се наблюдава значително развитие на резистентност към Кафяво набраздяване по доматите (ToBRFV).

Tayson – сорт домати за консервната промишленост, лансиран в Европа през 2021 и 2022 година, притежаващ двойна устойчивост към Бронзовост (TSWV), което допълва най-завършения комплект от признаци на пазара.

Agrigenius Vite – ново дигитално решение за производителите на лозя. През 2022 г. БАСФ подобри предлагането на дигитални решения за плодове и зеленчуци чрез интегриране на подкрепящи системи за решения вследствие на придобиването на Horta - италианска компания за дигитално земеделие. Новото предложение е приложението Agrigenius Vite, което позволява на лозарите да вземат по-интегрирани решения относно използването на фунгициди, увеличавайки в максимална степен добива и качеството на продукцията, като и в същото време намаляват въздействието върху околната среда. 

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие
4242
 

Последни материали
Виж
За Кампания 2023
ДФЗ преведе над 7,3 млн. лева на 725 биопчелари
Всички заявления трябва да имат статус Чакащо ръчно зареждане в ИСАК
До 13 август се подават електронни формуляри в СЕУ за Кампания 2024
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 юли – 1 август 2024 година
Сушата се завръща с високи температури
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-26 юли 2024 година
Трета седмица не помръдват котировките за зърно и слънчоглед на борсата
Съвети за градинаря
Причини за напукване на доматите и необходими мерки
Срещи с бранша
Днес и в понеделник ДФЗ ще плати субсидиите за биопчелари и биоживотновъди
Свързани материали
Виж
CTS, или в превод Затворена Система за Прехвърляне, прави зареждането на пръскачките по-бързо, по-лесно и по-сигурно от конвенционалните методи
БАСФ представи екологичната иновация Easyconnect (CTS)
Съюза на енолозите проведе конференция „Преглед на гроздоберна реколта 2023“
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини