Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пиле с ориз и гъби

Синор.БГ / 09.01.2023 г.
Пиле с ориз и гъби

Пилето се сварява и обезкостява. Малко преди да е готово, се добавят гъбите. Отделно в част от бульона се вари оризът в съотношение 1 към 3. В огнеупорен съд се прави канапе от ориза, върху него се поставя пилешкото месо и гъбите, нарязани на половинки. Отгоре се наръсва настърганият кашкавал. Прави се сос от маслото, брашното, пилешкия бульон, сол и чер пипер на вкус и се залива около ориза. Пече се докато кашкавалът стане златист. 

Продукти: 1 пиле (около 1.300 кг), 200 г ориз, 100 г краве масло, 150 г пресни гъби, 100 г кашкавал, 10 г брашно, сол и черен пипер.

Пиле с ориз и гъби
9597
 

Последни материали
Виж
По сметките на 44 227 стопани
Фонд „Земеделие“ преведе близо 600 млн. лв. плащания на площ за 2025
Заявени са разходи за 5,6 млн. евро
В 27 поекта за къси вериги на доставки се включиха 444 фермери
Спасение на диви животни
Отличиха бъдещи ветеринари за спасителни акции при летните пожарите
Дискусия със зърнопроизводителите
Витковски: Проблемът с вредителите идва от сбъркания сеитбооборт
Данни за фитосанитарното състояние на есенниците в страната
Предстоящо
На 9 декември Комисията по бюджети в ЕП ще представи доклада си по МФР 2028-2034
Свързани материали
Виж
Спасени са 80 000 яйца и 2 сгради, няма пострадали хора
Пожар в люпилня за пилета край сливенско село унищожи 2 помещения
Пиле по мексикански
Пълнено пиле с кайма
Преходно ще продължат до края на тази година
Квотите на Украйна за внос на селскостопански продукти в ЕС падат от 2026 г.
Курбан чорба от пиле
Месец преди изтичането на срока на действие на преференциите за Украйна
Осем асоциации на европейските фермери и производители искат ограничаване на вноса от Украйна
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини