Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме. Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните на ситно люти чушки и чесъна, както и лютия кетчуп. Намаляваме котлона и наливаме портокаловия сок. Оставяме ястието да къкри 25 мин.
Разпределяме пилешките гърди по порциите ,гарнираме със задушен ориз, заливаме със соса, наръсваме с ядките и украсяваме с портокаловите резени.
Продукти за 4 порции: 4 почистени от костите и обелени от кожата пилешки гърди, 45 г краве масло, 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер, 50 мл бренди, 2 скилидки чесън, 2-3 люти чушки, 1 ч.л. лют кетчуп, 40 мл концентриран портокалов сок, 35 г препечени ядки, 4 резенчета портокал.