Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пиле по мексикански

Синор.БГ / 18.10.2025 г.
Пиле по мексикански

Задушаваме пилешките гърди заедно с мазнините до поруменяване. Поръсваме със сол и черен пипер. Наливаме брендито и внимателно фламбираме. Щом пламъкът угасне, прибавяме нарязаните на ситно люти чушки и чесъна, както и лютия кетчуп. Намаляваме котлона и наливаме портокаловия сок. Оставяме ястието да къкри 25 мин.

Разпределяме пилешките гърди по порциите ,гарнираме  със задушен ориз,  заливаме със соса, наръсваме с ядките и украсяваме с портокаловите резени.

Продукти за  4 порции: 4 почистени от костите и обелени от кожата пилешки гърди, 45 г краве масло, 1 с.л. зехтин, сол, черен пипер, 50 мл бренди, 2 скилидки чесън, 2-3 люти чушки, 1 ч.л. лют кетчуп, 40 мл концентриран портокалов сок, 35 г препечени ядки, 4 резенчета портокал. 

Пиле по мексикански
184
 

Последни материали
Виж
Времето ще се затопли към края на следващата седмица
Пиле по мексикански
Испания стартира Национална филмова поредица за жени от селските райони
Бобовите култури фиксират азота и обогатяват почвата
Не са завършени процедурите за износ на българска пшеница, рапичен шрот и фуражи за Китай
Насоки - втора част
Инвестиционните проекти ще са печеливши при резултат между 65 и 87 точки
Свързани материали
Виж
Пълнено пиле с кайма
Преходно ще продължат до края на тази година
Квотите на Украйна за внос на селскостопански продукти в ЕС падат от 2026 г.
Курбан чорба от пиле
Месец преди изтичането на срока на действие на преференциите за Украйна
Осем асоциации на европейските фермери и производители искат ограничаване на вноса от Украйна
Средни цени на тон за 5-те най-големи земеделски експортни продукта на Украйна
САЩ премахват административните ограничения в скоростта на производство на свинско и птиче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини