От 5 до 8 октомври в Интер Експо центъра в София ще се проведат традиционните есенни изложения за храни „Месомания”, „Булпек”, „Светът на млякото” и „Салон на виното”. Заради ковид пандемията от миналата година вместо през ноември те вече се провеждат с месец по-рано. И както винаги, са придружени и с различни форуми, посветени на актуални проблеми на хранителната индустрия, съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите в България.
Тази година на 6 октомври се организира и Тринадесетият национален симпозиум с международно участие, на тема „Европейски и световни предизвикателства за българските производители на храни и напитки”, в зала „Вихрен”, от 10,30 часа до 17 часа. Освен изискванията на Зелената сделка на този форум ще се разискват още интегрираните системи за управление на качеството, с новите версии на ISO 9001 И ISO 22 000 ; стандартитеза търговия с хранителни продукти ВRC, IFS, законодателните изисквания за хранителните добавки, етикетирането и др.
Тази година „Месомания” се провежда за 29-и път и по традиция в изложението участват български и международни компании, които представят най-новите си продукти. Успоредно с това се организират и дни на българското месо. Хлебопроизводители и сладкари пък излагат новата си номенклатура на щандовете на „Булпек”. Мандрите са в раздел „Светът на млякото”, а винопроизводителите отново излагат новите си колекции в „Салона на виното”.