Председателят на Управителния съвет на Асоциацията на месопреработвателите в България Атанас Урджанов връчи дипломи на малките и средни предприятия, членове на Асоциацията, които участват в „Дните на българското месо“ на МЕСОМАНИЯ 2021 г., съобщиха от браншовата организация. Изложението беше открито вчера и ще продължи до 2 октомври, неделя.
В рамките на днешния ден ще бъдат връчени и „Златни медали с диплом“ от конкурса за иновативни месни продукти, наложени на пазара. Събитието е част от проекта „Дни на българското месо“, които Асоциацията на месопреработвателите в България осъществява с подкрепата на МЗХГ и ДФ „Земеделие“.
"Колегите от малкия и среден бизнес не просто представят своите нови и традиционни продукти на изложението, а с присъствието си подкрепят усилията на Асоциацията да популяризира хранителните стойности на месото и месните продукти за здравия организъм, за подрастващото поколение. И не на последно място – виждаме разнообразието на високачествен асортимент за българската трапеза във всеки един дом“, посочи Урджанов.
Той отбеляза силното присъствие на специализирани посетители, търговци на дребно и едро, доставчици на машини, консумативи и оборудване в първия ден от изложението в Интер Експо Център, София, което продължава и днес.
Бозуков подкрепя бизнеса за 9% ДДС за храните
„Надявам се да е така до края, защото производителите са подготвили истинско пиршество от вкусове и предизвикват въображението с кулинарни рецепти и продукти от месо, а организаторите гарантират спазване на извънредните противоепидемиологични мерки за сигурността на всички посетители на хранително-вкусовите изложби“, допълни Атанас Урджанов.
Сред щандовете впечатляват тези на българските месопреработватели, като „Вланел“ ООД, „Лалов и Вачев“ ЕООД, „Стефанов-И.Стефанов 04“ ЕООД, Унитемп ЕООД, „Сами-М“ ЕООД, „Р.А.-03- Боби“ ООД, ЕТ„Ников – Иван Костадинов“, „Малевентум Марон“ ЕООД, „ Свинекомплекс Голямо Враново Инвест“АД, „Еко Мес” ЕООД и др.
На мобилен щанд, всеки посетител получава информационни и рекламни материали, както и специално създадена за изложението книжка с рецепти „Направи си сам“, вдъхновени от продукти на месопреработватели-членове на АМБ.