Начало » Важно за фермера » Гори и екология
27.03.2022 г.

Горски служители показаха умения в алпийските ски в Пампорово

В състезание по гигантски слалом участваха 46 човека в 4 категории
Горски служители показаха умения в алпийските ски в Пампорово

Снимка: ИАГ

В петък на писта „Стената“ в курортния комплекс Пампорово се проведе Национално първенство по ски алпийски дисциплини (гигантски слалом) за работещите в горската система, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите. Много емоции и висок спортен дух белязаха оспорваната надпреварата, в която взеха участие 46 състезатели.

Националните състезания по ски-спортове бяха ежегодна традиция за работещите в системата на горите и след дългогодишното им прекъсване надеждата е те да бъдат възобновени.

Служителите от ИАГ, държавните горски предприятия, регионалните дирекции по горите, Дирекция на Природен парк „Витоша“, Горската семеконтролна станция в София, Лесозащитната станция в Пловдив и Националното Сдружение на Собственици на недържавни гори „Горовладелец“ се състезаваха в две групи – жени и мъже, разпределени в две възрастови категории – до и над 40 години.

В категорията до 40 години при жените на първо място е Силвия Арангелова от Дирекция на Природен парк „Витоша“. Втора в класирането е Николая Никова от териториалното подразделение на Държавното горско стопанство „Широка лъка“ при Южноцентралното държавно предприятие в. Смолян. На трето място е Десислава Шумкова от РДГ-Смолян.

В категорията над 40 години при жените с най-добър резултат е Албена Бобева от ИАГ. На второ място е Станка Насташова-Уюрова от НССНГ „Горовладелец“. На трето място е отново състезателка от ИАГ – Петя Пашова.

При мъжете до 40 години състезателят, класиран на първо място, е Михаил Кулчаков от ТП ДГС „Места“ при Югозападното държавно предприятие в Благоевград. Втори в надпреварата е Димитър Манджуков от ТП Държавно ловно стопанство „Тракия” към ЮЦДП. На трето място е Асен Бочуков от ЮЦДП.

В категорията с най-много участници, мъже над 40 години, първото място бе отсъдено на Атанас Станков от ЮЦДП. С второ време в оспорваната надпревара е Николай Стайков от ТП ДГС „Самоков“ към ЮЗДП. Трети е Георги Кисьов, директор на РДГ-Смолян.

Класираните на първите 3 места в двете групи и категории получиха медали, а отборите с най-добри резултати на Южноцентрално държавно предприятие в Смолян, ИАГ и ЮЗДП в Благоевград бяха наградени с купи от инж. Асен Карабов, зам.-директор на ЮЦДП, и инж. Димитър Баталов, главен секретар на ИАГ. Отличени бяха и най-възрастният и най-младият състезател – Тихомир Ников от НССНГ „Горовладелец“  и Димитър Мандуков от ТП ДЛС „Тракия“ към ЮЦДП. Инж. Карабов поздрави призьорите и всички състезатели, като им пожела успех на професионалното поприще. Изрази всеобщата надежда, че традициите и утвърждаването на спортно-състезателния живот на българските лесовъди и работещите в системата на горите ще продължи и сплоти колегията. 

Национално първенство по ски алпийски дисциплини (гигантски слалом) за работещите в горската система се проведе по инициатива на ИАГ, като основен организатор бе ЮЦДП.

Горски служители показаха умения в алпийските ски в Пампорово
5087
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Учени обсъдиха с агроминистерството приоритетите за биоразнообразието на горите
След сигнал на спешния телефон 112
Горски спасиха сръндак, паднал в напоителен канал на казанлъшки язовир
Годишен отчет
За година в ЮЗДП са иззети 330,6 кубични метра незаконно изсечена дървесина
С видеокамера
Незаконна сеч край Сандански
Новите правила за сечи в горите улесняват държавата и общините в осигуряването на дърва за огрев
ЮЗДП
Директор в горите е наказан заради спиране на пешеходна пътека
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини