Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.03.2022 г.

Пържоли по унгарски

Пържоли по унгарски

Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час. Отделно нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре. В силно загрята мазнина изпържваме пържолите от двете страни. След това ги изваждаме и в същата мазнина задушаваме сместа от лука и сланината. Когато лукът поомекне, поръсваме 1 ч.л. леко препечено брашно и поливаме с виното. Кипваме соса, посоляваме и варим 5-6 мин. След това отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, разбъркваме, заливаме пържолите и поднасяме веднага. 

Продукти за 2 порции: 300-400 г шарено свинско месо, 50 г солена сланина, 1 ч.л. червен пипер, 2 глави лук, 1/2к.ч. ароматно вино, 1-2 с.л. сметана, 1 скилидка чесън, сол, брашно, мазнина за пържене.

Пържоли по унгарски
11576
 

Последни материали
Виж
Лозите плододават слабо – причини и решение
През декември се отварят два приема за популяризиране на българските вина
На подпис са осигурени 125 млн.лв по Украинската помощ
Рапицата и соята също са сред отличниците
Украйна печели най-много от износа на растителни масла, царевица и пшеница
За още 6 месеца, считано от 22 ноември
В Сърбия цената на хляба от брашно тип 500 остава 50 евроцента
С трикратен ръст на доставките
САЩ вече са втори вносител на зърно в ЕС след Украйна
Свързани материали
Виж
Глоба за търговския обект, продал пържолата с игла в София
Панирани пържоли
Лесно и вкусно
Задушени пържоли с бира
Пържола с яйца на очи
От спокойни крави
Пържола за 3 000 евро
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини