Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
04.03.2022 г.

Пържоли по унгарски

Пържоли по унгарски

Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час. Отделно нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения пипер и ги разбъркваме добре. В силно загрята мазнина изпържваме пържолите от двете страни. След това ги изваждаме и в същата мазнина задушаваме сместа от лука и сланината. Когато лукът поомекне, поръсваме 1 ч.л. леко препечено брашно и поливаме с виното. Кипваме соса, посоляваме и варим 5-6 мин. След това отстраняваме от огъня, прибавяме сметаната, разбъркваме, заливаме пържолите и поднасяме веднага. 

Продукти за 2 порции: 300-400 г шарено свинско месо, 50 г солена сланина, 1 ч.л. червен пипер, 2 глави лук, 1/2к.ч. ароматно вино, 1-2 с.л. сметана, 1 скилидка чесън, сол, брашно, мазнина за пържене.

Пържоли по унгарски
11687
 

Последни материали
Виж
Резките температурни промени пък стресират растенията
В Украйна се опасяват за състоянието на есенниците при по-дълги топли периоди
В рамките на ЕС обаче се очертава спад в доставките от едва 2 на сто
Износът на мека пшеница от Франция извън ЕС се срива до минимума за XXI век
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Според изчисления на социални експерти
Колко ще ни излезе празничната трапеза за Бъдни вечер и Коледа
Традиции, вярвания, гадания и забрани, свързани с празника
На Бъдни вечер огънят да стопли сърцата ни!
Старите сортове
Въпроси към МЗХ къде е националната генна банка на България
Свързани материали
Виж
Глоба за търговския обект, продал пържолата с игла в София
Панирани пържоли
Лесно и вкусно
Задушени пържоли с бира
Пържола с яйца на очи
От спокойни крави
Пържола за 3 000 евро
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини