Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на топло. В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, докато стане стъклен. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и продължаваме да задушаваме. Разреждаме с виното и лимоновия сок, добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Подправяме готовия сос със сол, черен пипер и индийско орехче, заливаме с него пуешките пържолки и поднасяме.
Продукти за 4 порции: 4 пуешки пържолки по 200 г, 3 с.л. брашно, 4-5 с.л. краве масло, 2 глави лук, 300 г пресни гъби, 1 лимон, 150 мл сухо бяло вино, 300 г сметана, индийско орехче, сол.