Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Дряновски кебап

Синор.БГ / 19.01.2022 г.
Дряновски кебап

Обезкостяваме месото, измиваме го и го нарязваме на кубчета. Изпържваме го в сгорещената маснина и го изваждаме с решетестта лъжица. Сипваме в същата мазнина доматите, които сме обелили и настъргали на едро ренде. След десетина минути прибавяме обеления арпаджик и подправките и задушаваме 2-3 мин. След това връщаме месото, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи, посоляваме на вкус, захлупваме и продължаваме да варим, докато омекнат и картофите.

Продукти за 4-6 порции: 1 кг свинско месо, 500 г арпаджик, 500 г картофи, 4-5 домата, 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. стрита суха чубрица, 1 с.л. натрошен сух джоджен, сол.

Дряновски кебап
16130
 

Последни материали
Виж
Допълнение на Постановление 44
С нови 21 ракетни площадки ще се попълнят „дупките“, откъдето падат градушки
По време на почивка
Земеделската комисия в парламента прие проектобюджета за 2026 г. за 10 минути
Фермерите от област Благоевград могат да подават заявления за оценка на щети от проливните дъждове до 12 декември
Фермерите предпочитат дълосрочна аренда
Полша подговя удължаване на забраната за продажба на държавна земя
На 11 и 12 декември
ОСП след 2027 г. и пазарът на мляко сред темите на Съвета на аграрните министри
Съвети
Стратификация на семената – как, кога и за кои култури да се прилага?
Свързани материали
Виж
Пържени кебапчета
Врачански кебап
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини