Обезкостяваме месото, измиваме го и го нарязваме на кубчета. Изпържваме го в сгорещената маснина и го изваждаме с решетестта лъжица. Сипваме в същата мазнина доматите, които сме обелили и настъргали на едро ренде. След десетина минути прибавяме обеления арпаджик и подправките и задушаваме 2-3 мин. След това връщаме месото, наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, захлупваме и варим на тих огън. Когато месото омекне, прибавяме обелените и нарязани на кръгчета картофи, посоляваме на вкус, захлупваме и продължаваме да варим, докато омекнат и картофите.
Продукти за 4-6 порции: 1 кг свинско месо, 500 г арпаджик, 500 г картофи, 4-5 домата, 1 к.ч. разтопено краве масло /или олио/, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. стрита суха чубрица, 1 с.л. натрошен сух джоджен, сол.