Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Врачански кебап

Синор.БГ / 16.10.2018 г.
Врачански кебап

Нарязваме месото на парченца, които нанизваме на шишчета и леко запичаме на скара. Ако нямате скара запържете до побеляване в тиган. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме лука на дребно. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета. Останалите продукти също нарязваме на ситно. Смесваме всички зеленчуци, прибавяме и стафидите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и стрита чубрица. Прибавяме полуизпеченото месо. Изсипваме всичко в пръстен гювеч с капак, наливаме виното и малко вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Продукти: 800 г свинско месо, 2 глави лук, 2-3 чушки, 1-2 люти чушлета, 2-3 моркова, 2 домата (може и от консерва), 2 скилидки чесън, 150 г гъби, 30 г грозде или стафиди, 1/2 к.ч. вино, целина, чубрица, сол, олио, черен пипер.

Врачански кебап
21062
 

Последни материали
Виж
Въпреки това закупеното количество е с 50 на сто над планираното
Фуражната царевица поскъпна значително на търга в Иран
Мнението на бранша
Ваксинацията на овцете ще фалира и фермери, и преработватели, алармират бизнесмени
Предвидени са предпазни клаузи
ЕС премахва митата за сливи, грозде и още 5 храни от Молдова
Допълват Закона за здравето
БАБХ ще поддържа списък на хранителните фирми, които работят с райски газ
Помощта е 16 лв. за животно
Компенсират овцевъдите в 4 области със затворени заради шарката стада
Тема с продължение трета част
Екосхемите с най-голям ръст през 2024: зелено торене и намалени пестициди
Свързани материали
Виж
Дряновски кебап
Пържени кебапчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини