Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.10.2018 г.

Врачански кебап

Врачански кебап

Нарязваме месото на парченца, които нанизваме на шишчета и леко запичаме на скара. Ако нямате скара запържете до побеляване в тиган. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме лука на дребно. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета. Останалите продукти също нарязваме на ситно. Смесваме всички зеленчуци, прибавяме и стафидите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и стрита чубрица. Прибавяме полуизпеченото месо. Изсипваме всичко в пръстен гювеч с капак, наливаме виното и малко вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.

Продукти: 800 г свинско месо, 2 глави лук, 2-3 чушки, 1-2 люти чушлета, 2-3 моркова, 2 домата (може и от консерва), 2 скилидки чесън, 150 г гъби, 30 г грозде или стафиди, 1/2 к.ч. вино, целина, чубрица, сол, олио, черен пипер.

Врачански кебап
19808
 

Последни материали
Виж
Внимание! Затвор за търговия и употреба на неразрешени продукти за растителна защита
Заради достигането на пределните количества за доставка през годината
Производителите на захар в Украйна молят за спешно спиране на износа за ЕС
Разширението при пролетните зърнени култури обаче гони 20 на сто
Германия е свила площите със засетите през есента пшеница и рапица
Според резултатите от втора министерска проверка за по-малко от месец
В Монтанско чистят незаконните сметища и откриват нови
Имотът е с обща площ от 8378 квадратни метра с няколко производствени сгради
Продават за над 1 милион лева ипотекиран фуражен завод в Пловдивско
На месечна и годишна база през април и първите 4 месеца на годината
Износът на мед от Украйна нараства стремително
Свързани материали
Виж
Дряновски кебап
Пържени кебапчета
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини