Нарязваме месото на парченца, които нанизваме на шишчета и леко запичаме на скара. Ако нямате скара запържете до побеляване в тиган. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нарязваме лука на дребно. Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на едри парчета. Останалите продукти също нарязваме на ситно. Смесваме всички зеленчуци, прибавяме и стафидите. Посоляваме и поръсваме с черен пипер и стрита чубрица. Прибавяме полуизпеченото месо. Изсипваме всичко в пръстен гювеч с капак, наливаме виното и малко вода, захлупваме и задушаваме на тих огън.
Продукти: 800 г свинско месо, 2 глави лук, 2-3 чушки, 1-2 люти чушлета, 2-3 моркова, 2 домата (може и от консерва), 2 скилидки чесън, 150 г гъби, 30 г грозде или стафиди, 1/2 к.ч. вино, целина, чубрица, сол, олио, черен пипер.