Начало » Новини » Коментари
01.11.2021 г.

Назначават педагози във фонд „Земеделие” за проверка на проекти по ПРСР

Обява за подбор на нови кадри
Назначават педагози във фонд „Земеделие” за проверка на проекти по ПРСР

sinor.bg

В една от последните обяви за попълване на кадрите в структурите на фонд „Земеделие“ четем, че се обявява конкурс за назначаване на минимум 10 нови експерти, които да одобряват проекти по Прогрмата за развитие на селските райони. Заплатите за този допълнителен персонал се осигуряват по мярката „Техническа помощ“ на ПРСР, като основно се търсят хора за работа в местните инициативни групи, изпълняващи стратегии за водено от общностите местно развитие, финансирани със средства от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ на програмата, поясниха от ведомството.

Кандидатите могат да подават своите заявления до 11 ноември тази година и след евентуалното им одобрение ще бъдат назначавани на длъжността експерт към дирекция „Договориране по прилагане на мерки за развитие на селските райони“ във фонд „Земеделие“.

Нормално е всяка година фондът да привлича нови кадри, но се натъкваме на много странните изисквания към кандидатите, които са доста принизени по отношение на професионалните критерии.

В обявата на ведомството четем, че кандидатите могат да имат завършено образование висше, с образователно-квалификационна степен бакалавър, не магистър, каквито са предпочитанията за повечето експерти в системата на министерството на земеделието.

Нова дирекция във фонда ще наблюдава площите

От изредените специалности с бакалавърска степен обаче с изненада откриваме, че на първо място се търсят хора, завършили педагогически науки, хуманитарни науки и социални. Едва на четвърта позиция са висшистите по стопански и правни науки, природни науки, математика и информатика и технически науки. Колкото до завършилите аграрни науки и ветеринарна медицина, те са поставени почти на финала преди крайната възможна специалност – висшист в областта на сигурността и отбраната.

Дали пък тези конкурси не се организират за определени хора, бивши педагози и социални работници, питаме се ние.

В обявата има и други изисквания, които се определят като допълнителните умения и квалификации, необходими за заемане на длъжността – това са владеенето на английски език или друг работен език на ЕС и компютърната грамотност. Добрата новина е, че все пак ще има практически изпит и интервю, преди новият кадър да бъде одобрен за позицията.

Необходимите документи за участие в конкурсите са мотивационно писмо, автобиография /европейски формат/, копие от документи за придобитата образователно-квалификационна степен, копие от документи, удостоверяващи владеенето на чужд език;, копие от документи, удостоверяващи трудов стаж или опит: трудова книжка, служебна, осигурителна книжка – при наличие на такива и/или официален документ на български език, доказващ извършване на дейност в чужбина; копие от документи, удостоверяващи допълнителни умения и квалификации – при наличие на такива.

Стажът, опитът и владеенето на чужд език от кандидатите се считат за предимство.

Документите се подават в централата на фонда в София - бул. „Цар Борис III“ № 136. Упълномощено лице за приемане на документите е Христина Георгиева Митрова с телефон за контакт: 02/8187117 и 02/8187107.

Списъкът с допуснатите кандидати, датата, мястото и часът на провеждане на подбора ще бъде обявен на интернет страницата на фонд „Земеделие“, съобщиха от ведомството.

След тяхното назначаване експертите ще разглежда и оценяват заявленията за отпускане на финансова помощ по мерките/подмерките от ПРСР, ще анализират и ще правят административни проверки за комплектованост и легитимност и съответствието им с критериите за допустимост, в т. ч. чрез извършване на посещения на място; ще правят предварителна оценка на проектни предложения по мерки и подмерки от ПРСР, подадени чрез ИСУН; ще определят и одобряват размера на допустимите за финансиране разходи чрез прилагане на предвидените в наредбите за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ/насоките за кандидатстване по мерките/подмерките от ПРСР механизми за определяне основателността на предложените разходи; ще инспектират икономическата жизнеспособност на представените в заявлението проекти по мерките от ПРСР, при които е предвидена такава оценка.

Назначават педагози във фонд „Земеделие” за проверка на проекти по ПРСР
37418
 

Последни материали
Виж
В конкуренция с преработващите предприятия на вътрешния пазар
Царевицата за износ от Украйна поскъпва на фона на спада в цените на превоза
За да овладее резкия ръст в цените на месото на вътрешния пазар
Турция планира временна забрана за износ на пилешко
Отговорността е на правителството и депутатите, категоричен е Димитър Шопов
Фермер отрича недостиг на мляко у нас, цели се внос на евтино сухо от Украйна
С участието на новия ресорен служебен министър от наша страна
Одобриха българската позиция за заседанието на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Без установени огнища на заболяването
В Габровско въведоха превантивни мерки срещу птичия грип
Създава се Институт за иновационни технологии за растително и почвено здраве
Свързани материали
Виж
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Европейският съюз стартира конкурс за Най-добро биологично производство
ARIA
Включете се в конкурса „Наградите за вдъхновение в земеделието и селските райони”
Световни класации
Изкуствен интелект оценява вино
Наградите ще бъдат връчени през септември
Грандиозен конкурс за биопродукти - участвайте до 12 май!
Интересна инициатива
За трети път в Радомирско се организира конкурс за дамите-вдъхновителки в региона
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини