Начало » Важно за фермера » Гори и екология
14.04.2021 г.

Младежка инициатива на WWF за бъдещето в областта на храните

Panda Labs
Младежка инициатива на WWF за бъдещето в областта на храните

sinor

От 16 до 18 април ще се проведе вторият хакатон от младежката програма за иновации Panda Labs , който се организира от WWF България. Темата ще бъде „Бъдещето на храната“ и в него десетки младежи от цялата страна с подкрепата на представители на науката, бизнеса и НПО сектора ще търсят варианти за устойчиво и екологично производство и снабдяване с храна.

След нелека селекция за участие в хакатона са одобрени 80 от кандидатстващите 170 отборни и индивидуални кандидатури.

Panda Labs e глобална иновационна платформа за решаване на някои от най-неотложните проблеми в световен мащаб в сътрудничество с влиятелни партньори от сферата на бизнеса, научните среди и неправителствения сектор. В България тя се провежда благодарение на подкрепата на  Фондация „Америка за България“ и на Kaufland България – като част от устойчивата CSR политика на компанията под мотото „Действията носят промяната“.

Основните герои в програмата са младежи на възраст между 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, иновациите или предприемачеството. Те ще работят в отбори между 3 и 5 души по методологията „дизайн мислене“, която насърчава генерирането на нестандартни и алтернативни решения.

И този хакатон ще предложи на младежите звездно участие на лектори от света на науката и бизнес средите. Заедно те ще разгледат темата „Бъдещето на храната“ с фокус върху устойчивото и щадящо околната среда производство, намаляването на хранителни отпадъци, здравословното хранене и др.

Съмишлениците на WWF от екологично Сдружение „За Земята“ ще въведат младежите в темата, след което създателите на Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки (CASI) ще им разкажат колко важен е добрият синхрон между науката и бизнеса за създаването на иновации в сферата на храните.

Представител на Института по криобиология и хранителни технологии ще издаде тайни от менюто на астронавтите, а след това ще чуем за успешни примери от български стартъп компании за производство на храна от насекоми, а също и за намаляване на хранителните отпадъци чрез мобилно приложение.

От Kaufland България ще представят настоящата ситуация и предизвикателствата при управлението на хранителните отпадъци в търговския сектор.

Част от лекторите ще разкажат повече за развитието на предприемачеството в България и ще споделят с младежите личния си опит какво означава да си успешен иноватор.

Отборите-победители, предложили най-впечатляващите и иновативни решения, ще получат възможността да отидат на мастърклас, където да доразвият идеята си за продукт или услуга с бизнес план и подкрепа от ментори. Най-добрата идея ще получи шанса да се превърне в успешен стартъп и ще бъде подкрепена с първоначално финансиране в размер на 10 000 лв. за създаване на прототип.

В края на април ще стартира и платформата за кандидатстване за следващия семестър „Бъдещето на мобилността“, който ще се проведе през юни и юли тази година.

Младежка инициатива на WWF за бъдещето в областта на храните
6883
 

Последни материали
Виж
При нахута митническата ставка е свалена до нула
Индия удължи безмитния внос на жълт грах до края на октомври
С различни срокове на доставка и плащане
Египет обяви поредните търгове за внос на пшеница и растителни масла
Balkan Business Awards 2024
Бургас, Казанлък и Родопи със златни отличия за развитието на бизнес средата
Криза
Европейският съюз все по-трудно продава селскостопански продукти на света
Агростатистика
Оранжерийното производство на домати и краставици остава символично
Актуални данни
Статистиката съобщи, че основният внос на слънчоглед през 2023 г. бил от Румъния
Свързани материали
Виж
Анализ
Боянова: Визията за ОСП след 2020 г. трябва да се подготви от министъра, след диалог с браншовите организации
Дали след 2020 г. еврофондовете ще пресекнат – на 6 юни семинар по темата
Правителството уточни позицията на страната за заседанието на Европейския съвет
България е против различните скорости на интеграция в ЕС
Предстоящо
Грудев ще открие форум за бъдещето на фермерските пазари
Предстои заключителния етап от състезанието Земеделие на бъдещето
Форум
Алтернативи за производителите на тютюн ще се обсъждат на конференция в София
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини