Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
01.12.2020 г.

Двубарабанният стрипер хедер „Славянка УАС” - предпочитан и за конвенционално земеделие, и за no-till технологията

Ново
Двубарабанният стрипер хедер „Славянка УАС” - предпочитан и за конвенционално земеделие, и за no-till технологията

Благодарение на бързата, ефективна и икономична жътва „Славянка УАС“ на сто процента удовлетворява всеки един земеделец, доверил се на хедера с два барабана. Зърнопроизводителите, които стартират no till  технология в полетата си, все по-често избират хедера с „вакуумен ефект“, или т.нар. хедер „прахосмукачка“ - „Славянка УАС”, съобщиха от „Фарморганикс България“ ЕООД,  вносител на тази техника. 

Хедерът играе важна роля в запазването на почвената влага от растителните остатъци след жътва. Основно се използва от земеделци, които работят по стандартната технология с обработка на почвата. Това е така, защото не много земеделци практикуват или започват постепенно да внедряват no till в стопанствата си.

„Славянка УАС“ може да прибира пшеница, ечемик, тритикале, ръж, овес, сорго, ориз, люцерна, детелина, еспарзета, лен, индустриелен коноп. Може да се агрегатира на всички марки комбайни, без изключение. Хедерът може да прибира зърно при нормална, висока и много ниска влажност. Предлаганите работни ширини са 5, 6, 7m.

Икономически предимства:

Овършаващият принцип на действие на хедера позволява намаляването на разхода за гориво на един тон зърно с не по-малко от 40%.

Намалява до минимум на експлоатационните разходи поради опростената конструкция и малкия брой износващи се възли и детайли.

Използването на овършаващия хедер с изправни комбайни практически възвръща своята стойност.

Високата степен на чистота на бункерното зърно намалява оперативните разходи за по-нататъшна обработка.

Експлоатационни предимства:

Овършаващ хедер – универсален. Може да се използва при жътва на много зърнени, фуражни и технически култури.

„Славянка УАС“ се отличава с висока производителност и голяма работна скорост, което позволява значително да се съкрати срокът на жътвата.

Хедерът ефективно прибира реколта от полета с полегнали растения.

Минималното механично въздействие върху зърното обезпечава ниското съдържание на дребни и микроповредени зърна.

Технически предимства:

Опростеност в управлението и конструкцията.

Отсъствие на регулировки и настройки при експлоатация.

Повишена издръжливост и надежност.
Как хедерът спомага за съхраняване на влагата в полето?
Хедерът прибира зърното от класовете, като стърнището е оставено високо в сравнение с конвенционалния хедер, който жъне ниско долу. Температурата на почвата през горещините във високото стърнище е минимум с 10 градуса по-ниска в сравнение с ниското стърнище. Високите остатъци пазят сянка и по този начин не позволяват влагата да се изпари бързо, а при паднал валеж я запазват дълго време. При силен вятър не се получава бързо изпарение на влагата. Високото стърнище, оставено от „Славянка УАС“, предпазва почвата от водна и ветрова ерозия, като така се предотвратява загубата на почвено плодородие. Освен това през зимата падналият сняг се задържа и е равномерно разпределен на полето.

Някои земеделски производители след жътва засяват втора култура - царевица или междинни покривни култури поради наличната влага в почвата.
Стрипер хедерът „Славянка УАС“ може да се използва и при конвенционалната технология, като след това се прави обработка за справяне с растителните остатъци.
Скоростта на комбайна при жътва със „Славянка УАС“ е 9 - 12 км/ч, като производителността е 35 - 50 дка/ч и не се използва сечката на комбайна. При полегнали растения скоростта е 2-4км/ч.
Земеделци, които използват стрипер хедер „Славянка УАС“ спестяват разходи от гориво и поддръжка на комбайна. Освен това прибират зърното от полето два пъти по-бързо - а колкото по-бързо се прибере реколтата, толкова по-малки ще са загубите на зърно от падането на влажността в процеса на прибирането му особено в много горещи дни.

Обикновенно фермерите питат:

Защо стрипер хедерът е с два барабана и образува „вакуумен ефект“?

При контакта на овършаващия барабан с класовете зърната могат да паднат гравитачно, особено когато влажността на зърното е ниска или заради сортови особености (напр. безосилеста пшеница). Битер барабанът не позволява зърното да падне и го вкарва в шнека. Освен това спомага за прибиране на всички братя и дребни семена на върха на класа, както и при жътва на полегнали посеви.

Защо хедерът е с верижно задвижване и постоянни обороти?
Верижното задвижване и постоянните обороти на хедера „Славянка УАС” спомагат за по-добро прибиране на реколтата дори при ниска скорост, както и за по-добра здравина. Те имат превантивен ефект от възникване на пожар и гарантират добра работа при полегнали посеви и заплевелени полета.

Плевелите не влизат в комбайна!
В периода на прибиране на реколтата стръковете от плевели имат висока влажност (повече от 40%). С традиционната технология прибирането на плевели е често срещано. При навлизането им, влажната вегетативна маса запушва барабана, а отделящите органи не се справят с функциите си. Поради тази причина зърното и сламата не са правилно разделени, което води до неприемливо големи загуби. При жътва със „Славянка УАС“ този проблем отпада.

Уникален при жътва на сорго!
„Славянка УАС“ е единственият стрипер хедер, който може да жъне сорго. За целта „гребените“ се сменят със специално предназначени за сорго. Така се спестяват допълнителни разходи за закупуване на нов хедер.

Жътва на ориз без смяна на хедера!
За нуждите на оризопроизводителите не е необходим нов стрипер хедер, за да се ожъне ориза. „Славянка УАС“ може да прибира успешно ориз, без да се сменят „гребените“.

Хедерът има и много други предимства!
Въпрос на технология е дали веднага след жътва ще се направи обработка, ще се остави стърнището до пролетта или незабавно ще се засее втора култура, или междинна покривна култура.

Вижте повече на: www.slavyankauas.bg

„Фарморганикс България“ ЕООД има за цел да се улесни навлизането на устойчивото земеделие чрез внасянето на най-добрите продукти и съвременни технологии на територията на Република България.

Фирмата също така е ексклузивен представител на No-Till сеялка „Cross Slot с работни ширини от 3-18м с която могат да се сеят есенни и пролетни култури. Сеялката разполага с внушителен  работен орган, който образува разрез за семена и тор във формата на кръст под почвата. 

Работният орган разполага с електрохидравличен натиск до 500 кг/см2 , ход до 45 см нагоре и надолу като при машини над 6м има плаваща рама, разполага със система ADF (Автоматичната хидравлична сила), която се проверява 10 пъти в секунда и настройва 3 пъти в секунда от компютър за отличното копиране на терена и др. Сеялката се продава успешно в над 30 страни и има над 50-годишна история. Във връзка с по-бърз преход от конвенционална към No-Till технология фирмата предлага и почвени инокуланти BioFil за кисели, неутрални, алкални почви и междинни покривни култури.

Каталог на Cross Slot: http://www.crossslot.bg/files/22010/ckfinder/images/Cross_Slot_catalog.pdf

За повече информация,

„Фарморганикс България“ ЕООД

тел: 0879 690 322, 0878 289 598

farmorganixbulgaria@gmail.com 

Двубарабанният стрипер хедер „Славянка УАС” - предпочитан и за конвенционално земеделие, и за no-till технологията
23769
 

Последни материали
Виж
Румъния: Държавен служител е заподозрян в земеделска измама на стойност 561 000 евро
МЗХ
Обследват пораженията от падналата градушка в Централна България
Новият сорт показва желаният баланс от добив, устойчивост и качество на реколтата
Отлични отзиви от Виго за ранната реколта краставици в Петрич
Одобрени са 1 558 проекти за екологична модернизация за над 320 млн. лв. по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
Свързани материали
Виж
Ефективна жътва с хедерите ARGUS на атрактивна промо цена предлагат от Оптиком
Хедери Geringhoff - разумното решение за прибиране на царевица и слънчоглед
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини