Начало » Новини » Страната
27.11.2020 г.

Онлайн обучение по земеделие за ученици от Павликени

Европейски проект
Онлайн обучение по земеделие за ученици от Павликени

На 19 ноември, съобразявайки се със всички противоепидемични мерки, се е провело онлайн обучение на тема "Значение, цели, ползи и роля на земеделските кооперативи" с ученици от Професионалната гимназия по аграрни технологии "Цанко Церковски" в Павликени, съобщиха от Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели.

Онлайн обучението се осъществява по проект "Младежко сътрудничество за обновяване на селското стопанство чрез образование" – YOUCooperATE чрез платформата Zoom.

Самото училище е с богата история. На 1 август 1921 година по настояване на населението на Павликети и по инициатива на Подвижната земеделска катедра във Велико Търново и Окръжната постоянна комисия е открито Зимно земеделско училище за младежи над 18 годишна възраст.

В своята близо 100 годишна история училището е променяло няколко пъти името си, но и до днес е приемник на една традиция, която носи с вяра, надежда и самочувствие.

ПГАТ "Цанко Церковски" разполага с модерна сграда, три компютърни зали с неограничен достъп до интернет, спортни площадки за волейбол, футбол и баскетбол, модерна селскостопанска техника и инвентар, библиотека и общежитие. В гимназията се обучават 1 3 4 ученици в направление „Растениевъдство и животновъдство“, 4 4 ученици в направление “ Секретарски и административни офис дейности”, 39 ученици в направление „Пътувания, туризъм и свободно време “ , 6 5 ученици в направление „Аудио-визуални техники и производство на медийни продукти “, 14 ученици със СОП в направление „Растениевъдство и животновъдство “ . Специалностите в които се обучават учениците са четири - „Механизация на селското стопанство”, „Машини и системи с Цифрово програмно управление”, „Производство и преработка на мляко и млечни продукти” и „Полиграфия“.

В продължение на 10 години гимназията извежда успешно проекти по Програма ЕРАЗЪМ+ с основна дейност практика и обучение по специалността в европейски държави.

По време на обучението организаторите и представители на сдружението са обсъдили мнения и опит с учениците. В два модула са били представени интересни теми, свързани с историята на кооперативното движение в Европа и България, принципи и ценности на земеделските кооперативи, видове кооперативи, структура и процес на избор в земеделските кооперативи, създаване на бизнес план и бъдеще на кооперативите. „Възхитени сме от познанията на учениците и желанието им да учат нови неща. Обещахме си в следващият етап от обучението да се видим на живо", посочи Магърдич Хулиан, председател на сдружението.

Онлайн обучение по земеделие за ученици от Павликени
7829
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Възможности
ЕС ще помага и на ученици в България да получат IT обучение
Инициативи
И ученици от ЕС се включват в политиките срещу климатичните промени
Поколенията
Ученици от Якоруда участват във виртуална Европейска младежка среща на върха по въпросите на климата
Над 330 участници се запознаха с дейността на успели производители
Седем ученици са отличени във фермерски конкурс на МЗХГ и МОН
„Училищен плод“ и „Училищно мляко“ тръгват с доставка по домовете
Инициатива за дуално обучение
Срещите на ученици с успешни фермерите продължават
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини