Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
29.07.2020 г.

Не замразявайте патладжаните

Не замразявайте патладжаните

Обраните патладжани бързо се повреждат от гниене. В необработен вид те не могат да се съхраняват дълго време, за няколко дни може да ги приберете в хладилника в полиетиленов пакет. При замразяване те стават воднисти, безвкусни.

Можете да приготвите различни консерви с патладжан. Нарежете зеленчуците, изсушете и сложете продукцията в полиетиленов плик, като преди това сте бланширали парчетата в солен разтвор.

След това според рецептата трябва да разпределите на порции, да сварите, изпечете и да ги консервирате самостоятелно или в съчетание с други зеленчуци.

Можете да приготвите патладжана и по друг начин. Нарежете патладжаните на ленти, изпечете ги и ги поставете в хладилната камера в пликчета. Така приготвения зеленчук можете да добавяте към зеленчукови и месни блюда.

Не замразявайте патладжаните
1713

Последни материали
Виж
Fun Навън Фест 2020
От 14 до 16 август в Трявна ще има фестивал за деца и родители
Проект за наредба
При болести в рибарниците правите карантинен басейн
Указания
Георги Василев: Ще изхвърляме пипер и домати, ако държавата не увеличи количествата за изкупуване от консервните заводи
От 24 август започва прием по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя“
Стартираха плащанията по Националната програма по пчеларство
За мнимата ефективност на мерките
Производители на оранжерийни зеленчуци са усвоили 400 хил. лева от заделените 5 милиона по de minimis
Свързани материали
Виж
Леща чорба с патладжан
Вирус напада домати, пипер и патладжан
Бахчеванска манджа
Разсада на патладжана се прихваща бавно
Да си отгледаме средноранен патладжан
Беломорска мусака
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам