Начало » Пазари » Животинска продукция
23.06.2020 г.

Асоциацията на месопреработвателите с важни евроуказания за етикетирането

Нормативни промени
Асоциацията на месопреработвателите с важни евроуказания за етикетирането

sinor

Заради пандемията от коронавирус са провалени три дискусионни форума на Асоциацията на месопреработвателите в България, които е трябвало да се проведат от началото на годината досега. Те са свързани с разясняването на един от последните регламенти на Европейската комисия 775 от 2018 г., определящ изискванията при етикетирането на продуктите от месо.

Именно затова и браншовата организация е отпечатала указанията за това как върху етикетите на продукцията да бъдат точно обозначени произходът и мястото на производство на суровините, ползвани в месните продукти, съобщиха от асоциацията.

Стратегия "От фермата до трапезата"

Указанията са съгласувани с Българската агенция по безопасност на храните и се предлагат само на електронен носител, който може да поръчате на електронната поща на браншовата организация. За членовете на асоциацията те са безплатни. За останалите месопреработватели цената е 12 лева.

Асоциацията на месопреработвателите с важни евроуказания за етикетирането
6296

Последни материали
Виж
Цените от турския търг за внос на 350 хил. тона царевица и 150 хил. тона фуражен ечемик
Само за седмица заради недостига на суровина
Цените на олиото в Украйна скочиха със 150 долара за тон
Сградите в пренаселените градове могат да се превърнат във вертикални слънчеви ферми
Филипинец създаде материал за производство на ток от хранителни отпадъци
Състоянието на посевите обаче се влошава
Фермерите в САЩ увеличиха площите с есенна пшеница за пръв път от 8 години
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 24-27 ноември 2020 година
Търговията със зърно и слънчоглед на борсата върви почти без промени
Местните производители са изключени от ограниченията срещу коронавируса
Износът на селскостопански продукти от Турция расте въпреки пандемията
Свързани материали
Виж
Съюз по хранителновкусова промишленост
От 26 до 30 октомври се планира обучение за технолози в месарството
Обучение
Експерти съветват как да подбираме месото и да готвим здравословно
Предстоящо
На 7 юни асоциацията на месопреработвателите ще проведе общото си събрание
Предстоящо
От 8 до 10 юни се провежда 12-то издание на празника на горнооряховския суджук
Предстоящо
На 31 март асоциацията на месопреработгватели ще проведе годишното си събрание
Месопреработватели: Потребителите заслужават повече български месни продукти на щандовете
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам