В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Добавяме брашното, червения и черния пипер. Разреждаме запръжката с мляко и няколко супени лъжици вода, посоляваме на вкус. Варим, докато получим гладка смес с нужната гъстота и дръпваме съда от печката. Кипваме вода с оцета и малко сол. В нея счупваме яйцата, като внимаваме да останат цели. Вадим сварените с решетеста лъжица, разпределяме в чинии и заливаме със соса. Поръсваме с лимонов сок.
Продукти: 6 яйца, 1 с. л. оцет, 3 с. л. мазнина, 3 с. л. брашно, 1 китка магданоз, ½ ч. ч. прясно мляко, 1 ч. л. червен пипер, 1 глава кромид лук, 1 с. л. лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.