За сезон 2020 фабриките, членуващи в СППЗ, плануват да изкупят не по-малки количества зеленчуци от предходната година, а някои от тях и да ги завишат, като условията за отговорност към качество, количество, партидност и гаранции за безопасност остават непроменени уверяват от Съюз на преработвателите на плодове и зеленчуци (СППЗ) и Асоциация Български Пипер (АБП). Ще се прилагат минималните качествени изисквания за пипер, домат, патладжан и корнишон, разработени и одобрени от двете организации още преди 15 години .
В СППЗ членуват фабриките, които формират основния дял от произведените в България консервирани плодове и зеленчуци и ви уверяваме, че за всички един от основните приоритети е партньорството с българските производители и стремежът да преработват българска суровина. И в условията на извънредно положение фабриките, членуващи в Съюза, работят с нормален капацитет, съобразен със ситуацията в страната, справяйки се с всички последици от въведеното извънредно положение.
Георги Василев: Акцията срещу чертожниците ще вдигне с около 30 лв. на декар парите за пипера
СППЗ и АБП, декларират, че ще продължат да подкрепят производителите и да оказват необходимата помощ за производство и реализация на зеленчуците. От организациите подчертават, че партньорството е важно именно в трудни моменти и вярваме, че заедно ще се справим с така създалата се ситуация и ще препотвърдим взаимосвързаността между производителите и преработвателите на българските зеленчуци!