Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
30.10.2019 г.

Разширеният кампус Bobcat е домакин на оживени демонстрационни дни

Разширеният кампус Bobcat е домакин на оживени демонстрационни дни

Кампусът Doosan Bobcat в Добрис в Чехия е домакин на най-новата версия на много успешните Bobcat Demo Days, уникално за индустрията събитие, провеждащо се всяка година от 2011 г. насам. Разположен в близост до столицата на Прага, кампусът Dobris беше разширен с откриването на новата централа Doosan Bobcat за Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA).

Кампусът Добрис е уникално място сред множеството съоръжения на Doosan и Bobcat по целия свят. Добрис е не само домът на новото седалище, иновационния център и учебният център за EMEA, но също така включва и производствено предприятие, което произвежда значителна част от компактните машини на Bobcat, предназначени не само за EMEA, но и за много други пазари по света.

В Dobris, Doosan Bobcat разполага с всички възможности за инженеринг, разработка, производство и управление на компанията под един „покрив“. За това Dobris Campus е ненадминато място за събитие като Demo Days, където клиентите и дилърите на Bobcat могат да видят и изпробват нови продукти и концепции, преди да бъдат пуснати на пазара.

Bobcat Demo Days

На Demo Days 2019 присъстваха над 700 клиенти и дилъри от региона. Те се възползваха от възможността да изпробват пълната гама товарачи Bobcat. Сред тестваните машини бе и първия в света електронен багер-мини - E10e - и новата гама телескопични товарачи Bobcat Waste Expert.

Густаво Отеро, председател на EMEA за Doosan Bobcat, каза: „Demo Days отразява много тясната връзка между Bobcat и неговите клиенти от цяла EMEA. Събитието предоставя чудесна платформа за 180 дилъри на Bobcat в 120 страни от ЕМЕА и техните клиенти да изпробват богат избор от машини и над 100 различни типа прикачни устройства."

Стартира новата идентичност на Bobcat

Сред новите разработки на Demo Days бе лансирането на нова идентичност на марката, която отразява емблематичното съобщение на марката „One Tough Animal®“, като представя основните качества на оборудването на Bobcat: Tough, Agile и Versatile. В същото време новият облик обединява и засилва визуалната идентичност на всички продуктови линии на Bobcat. Новият стайлинг е по-модулен и може да се прилага за машини от всякакъв тип и размер.

Нови товарачи от серия M с двигатели Stage V

В региона на EMEA новите версии на водещите на пазара модели M-Series S450, S510 и S530 на Bobcat, ще са първите които ще разполагат със специално разработен съвместим с Stage V двигател Bobcat. Демонстрирани на Demo Days, тези нови машини ще бъдат пуснати на европейския пазар от 2020 година. Новите товарачи от M-Series осигуряват на операторите повишена производителност, подобрен комфорт. При новия двигател Bobcat Stage V, малките размери на новите мини-товарачи S450, S510 и S530 се запазват, предлагайки наистина компактни размери и ниско тегло, така че да могат да работят и маневрират в тесни пространства, а също така и за улесняване при транспортирането.

Новият двигател Bobcat осигурява 37% повече въртящ момент и бързо възстановяване от претоварване в сравнение с предишните машини, което гарантира по-голям комфорт за оператора. Новите машини могат да работят с висока мощност при по-ниски обороти, по-ниски нива на шум и по-нисък разход на гориво.

Нови товарачи R-Series

Следващата продуктова линия с цялостния дизайн на марката в EMEA ще бъдат новите товарачи от серия R, които трябва да бъдат пуснати на пазара през 2020 г., последвани от други по-късно следващата година. Bobcat предостави за предварителен преглед на гамата от товарачи на R-серията на Demo Days, показвайки новата R-Series S580 skid-steer. Всички товарачи от серия R се отличават с новo рамо от лята стомана. Тази технология увеличава здравината с 20%. Те също така машините разполагат с обновена охладителна система с по-голям капацитет. Новите верижни товарачи от R-серията предлагат още по - висока стабилност, благодарение на торсионното окачване на ходовата част, което сега е включено във всички модели на в гамата.

Иновационен HUB

Представен се за първи път на Demo Days, новият Bobcat Innovations HUB представлява зона, посветена на нови идеи и концепции от компанията, които се тестват и оценяват с цел подобряване на производителността.

Една от концептуалните машини, демонстрирана на изложението, беше мини товарач с четири модулни вериги Bobcat, закрепени с болтове към шасито. Възможността за лесната смяна на модулните вериги с гуми допринася за високата гъвкавост и лесното адаптиране на машината към разнообразните условия на работна среда. По време на Demo Days, машините с новата концепция бяха на разположение за тест на клиентите, които имаха възможност да се убедят в това колко производителни могат да бъдат колесните машини в по-тежки работни условия . Към този момент, машината с модулни вериги е във фаза на оценяване, но показва способността на Bobcat за бързата реакция при променящия се пазар и гъвкавостта на производителя.

Друга вълнуваща разработка на Bobcat Demo Days беше системата Bobcat MaxControl, която осигурява ново решение за дистанционно управление, базирано на IOS (Apple), което използва смартфон за контрол на товарачите на Bobcat. Със своето сходство с игралните джойстици или контролера на Xbox, MaxControl гарантира, че операторите имат тактилно усещане, когато работят дистанционно с товарачи Bobcat.

За операторите, използващи Bobcat MaxControl, това означава, че няма нужда да влизате и излизате от машината, за да паркирате машината, да я качите в ремарке или да работите с нея пълноценно на обекта. Bobcat MaxControl дава възможност на оператора да изпълнява повечето задачи от разстояние, които обикновено се изпълняват, докато седите вътре в машината. Системата е стартирана ограничено в Северна Америка и ще започне тестване в региона на EMEA.

За повече информация относно продуктите Bobcat , посетете уебсайта www.bobcat.bg

Разширеният кампус Bobcat е домакин на оживени демонстрационни дни
20121
 

Последни материали
Виж
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в Общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Свързани материали
Виж
Чисто новият компактен колесен товарач L95 и изключително компактният телескопичен товарач TL25.60 на Bobcat
Bobcat с последни иновации на Агритехника 2023
Телескопичните товарачи BOBCAT- качество и иновации
Bobcat пуска на пазара новия мини верижен товарач MT100
Bobcat представя новия товарач MT100 на изложението Galabau 2022
BOBCAT с шеста поредна награда за издръжливост
Рекордна сделка за отдаване под наем на телескопични товарачи за френските фермери
Френски кооператив предлага под наем нов парк от 130 телескопични товарача Bobcat
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини