Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кръчмарска туршия

Синор.БГ / 25.09.2019 г.
Кръчмарска туршия

Измиваме, почистваме и нарязваме всички зеленчуци на дребно, оставяме ги в подходящ съд. Поръсваме със солта и захарта и оставяме да престои 1,5 часа, за да пуснат сока си. След като се отцедят, прибавяме към сока оцета и олиото, кипваме ги и оставяме да изстине. Нареждаме сместа в буркани и я заливаме с охладената марината. Затваряме бурканите и ги стерилизираме 5 минути.

Продукти: 2 глави карфиол, 5 кг червени чушки (камби), 2 кг моркови, 4 кг зеле, 500 г сол, 500 г захар, 500 мл олио, 1,5 л оцет

Кръчмарска туршия
18364
 

Последни материали
Виж
Турция инвестира 54,5 млн евро в защита на местните породи и развитие на животновъдството
Лозови сарми с леща
Статистика
Исторически спад: След 20 години фермерите засяха под 10 млн. декара с пшеница
FAO. Световното производство на зърно през 2025/26 ще надхвърли 3 млрд. т
Форум в София
Марио Милушев с ключови акценти и новини за бъдещата ОСП след 2027 г.
Регистрираните доставки за последните 20 години бяха едва 20 000 тона
Износът на пшеница от Казахстан за Алжир надхвърли 100 милиона долара
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини