Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кръчмарска туршия

Синор.БГ / 25.09.2019 г.
Кръчмарска туршия

Измиваме, почистваме и нарязваме всички зеленчуци на дребно, оставяме ги в подходящ съд. Поръсваме със солта и захарта и оставяме да престои 1,5 часа, за да пуснат сока си. След като се отцедят, прибавяме към сока оцета и олиото, кипваме ги и оставяме да изстине. Нареждаме сместа в буркани и я заливаме с охладената марината. Затваряме бурканите и ги стерилизираме 5 минути.

Продукти: 2 глави карфиол, 5 кг червени чушки (камби), 2 кг моркови, 4 кг зеле, 500 г сол, 500 г захар, 500 мл олио, 1,5 л оцет

Кръчмарска туршия
18355
 

Последни материали
Виж
Блиц контрол в парламента
Поредно обещание как магазините за хората ще заработят от 15 декември
Най-после е сключен административният договор
До края на декември фермерите ще получат помощта за част от цената за напояване
Механизмът за корекция на въглеродните емисии на границите (CBAM) изправя земеделците пред нови финансови трудности
„Агрополихим“ призовава ЕК за диалог по екоизискване, което ще оскъпи торовете от 2026 г.
Провежда се за първи път
Ден преди Никулден в София се открива рибен фестивал
Важно за инвестиционните проекти от Стратегическия план!
Фонд Земеделие планира да отпаднат проверките на място при СМР
Голямата разлика между нас и съседката
Гърция обяви, че плаща най-щедро в ЕС, за да убива болни овце. Как е у нас?
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини