Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Кръчмарска туршия

Синор.БГ / 25.09.2019 г.
Кръчмарска туршия

Измиваме, почистваме и нарязваме всички зеленчуци на дребно, оставяме ги в подходящ съд. Поръсваме със солта и захарта и оставяме да престои 1,5 часа, за да пуснат сока си. След като се отцедят, прибавяме към сока оцета и олиото, кипваме ги и оставяме да изстине. Нареждаме сместа в буркани и я заливаме с охладената марината. Затваряме бурканите и ги стерилизираме 5 минути.

Продукти: 2 глави карфиол, 5 кг червени чушки (камби), 2 кг моркови, 4 кг зеле, 500 г сол, 500 г захар, 500 мл олио, 1,5 л оцет

Кръчмарска туршия
18330
 

Последни материали
Виж
Практика
Ключови правила за съхранение на семената за разсад
Промените са входирани в парламента
Ето как законопроектът за водите урежда напояването от Дунав и общинските язовири
Срещи с Бранша
За помпената станция на язовир „Пясъчник“ са осигурени 27 млн. лв., увери премиерът
Срещи с бранша
Желязков обещава овцевъдите да бъдат обезщетени до края на декември
Сред тях са акциза за горива и помощ за водата
Среща на НАЗ с Росен Желязков и Георги Тахов вероятно ще отпуши забавени плащания
Промените са внесени днес в НС
Само една партия предлага пари за напояване в проектобюджета за 2026 г.
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини