Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.09.2019 г.

Жълта туршия

За зимата
Жълта туршия

sinor

Продукти: 5 кг жълти чушки, 4 броя нектарини, 5 вишневи листа, 5 дюлеви листа. Допълнително за саламурата използвайте 8 литра вода, 1,6 л оцет /6%/, 800 г сол, 400 г захар, 2 с.л. фина горчица.

Надупчваме чушките около дръжките с игла. Редим ги в подходящ съд, като между тях слагаме половинки от нектарините и листата. Кипваме саламурата и докато е още гореща, заливаме чушките. Притискаме туршията с кръстачка и камък и съхраняваме на хладно.

Жълта туршия
12701
 

Последни материали
Виж
БАПОП избра ново ръководство
Марин Генуров ще води от днес Асоциацията на оранжерийните производители
Паднали рога от благороден елен показаха държавни ловни стопанства от цялата страна
Инж. Георги Георгиев е назначен за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър
ДФЗ
От 7 май се отваря втори прием за пчеларите
Общо събрание
Млади кадри влизат в управлението на АЗПБ
Агрометеорологична прогноза за периода 25 април – 1 май 2025 година
Понижение на температурите ще създаде условия за падане на слани
Свързани материали
Виж
Рязано кисело зеле с ябълки
Мариновани лукчета
Печени люти чушки
Парена туршия
Туршия от патладжани със зеле
Маринован карфиол
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини