Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
14.02.2006 г.

Броколито освен че е вкусно, е и полезно

Броколите са разновидност на цветното зеле. Използваемата част на цветното зеле са цветоносните разклонения с недоразвити цветове, събрани в цветна глава. Използваемата част на броколите са цветоносни
Броколито освен че е вкусно, е и полезно

През последните 10-15 години с нарастващи темпове броколито трайно се установи на трапезата на българина. Непрекъснатото нарастване на производството и консумацията на растението е тенденция и в световен мащаб. Това не е случайно, тъй като едногодишната зелева култура освен че представлява вкусна храна, съдържа и вещества, които действат благотворно върху здравето на човека, като блокират развитието на раковите клетки. Всички тези качества, както и сравнително лесното отглеждане на броколито го правят изключително търсена култура, както на вътрешния, така и на външния пазар.

В България броколито се отглежда за ранно и късно полско производство. Разсадът за ранно производство се засява от последната десетдневка на февруари докъм 10 март в отопляеми съоръжения или в неотопляеми оранжерии с допълнителни тунелни покрития. За производство на разсад за 1 дка са необходими 3500-4000 броя семена.

Броколито освен че е вкусно, е и полезно
5272
 

Последни материали
Виж
Как да се справим с паякообразните акари по краставиците?
Над половината от доставените през първото полугодие идват от Турция
Нарасналият 11 пъти внос на яйца в САЩ свали цените им с 64 на сто
С 6 месеца пък е удължено лицензирането на вноса от Украйна
Румъния удължи с 3 месеца ограничението върху надценките на основни храни
Недостатъчното предлагане в страната подгря здраво цените
Китай е договорил 25 на сто от възможния износ от новата реколта ечемик в Украйна
Как зеленчуците поскъпват 4 пъти от полето до рафта
Братята Кумчеви: Без субсидии и без мрънкане работим за 5 търговски вериги от 5:30 до 18 ч
Сред историческите обекти е лятната резиденция на княз Александър Батенберг
Междуведомствена работна група обсъди опазването на културното наследство на територията на ДП „Кабиюк“
Свързани материали
Виж
Как иновациите в зеленчукопроизводството помагат в борбата с разхищението на храна
Броколито се прибира на няколко пъти
Броколите растат добре след бобови култури
Картофи с броколи на фурна
За нашите условия значение имат сортовете със зелени глави
Късното броколи дава добър добив на родна почва
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини