Начало » Новини » Страната

От 2 до 4 юли курс за одитори в областта на храните

Предстоящо
Синор.БГ / 19.06.2019 г.
От 2 до 4 юли курс за одитори в областта на храните

sinor

От 2 до 4 юли в София ще се проведе курс за обучение на одитори в сферата на етикетирането и определянето на енергийната стойност на храните, съобщиха от Съюза по хранително-вкусова промишленост. Основните теми са НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране. Основни изисквания на Codex Alimentarius, вътрешен одит на системите за управление на безопасността на храните – по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), общи принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

Сред другите теми са още етикетирането на храните – подробно разясняване на изискванията на новия Регламент 1169/2011 за етикетирането на хранителни продукти. Съставяне на етикети и практически упражнения с дискусия по темата.

Ще се говори и за нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения

Курсът ще се проведе в сградата на Дома на техниката и е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават Сертификат за успешно завършено обучение

Лекториса  Надежда Василева – сеньор одитор по качество и безопасност, инж.Кирил Нинчев, външен одитор, проф.Йордан Гогов и др.

От 2 до 4 юли курс за одитори в областта на храните
7380
 

Последни материали
Виж
Предимствата на есенното засаждане
Силен интерес от веган общността за посещение и дегустация
Българските вкусове на световния вегански панаир в Хамбург
Франция забрани пазарите, събирането и движението на говеда в страната
Бъдещето е в новата вълна на промяната
Безпомощното политическо театро отдавна не впечатлява фермерите
Бърза манджа със зелени домати
Ден на българския производител - Сливен 2025
Свързани материали
Виж
Хапваме повече плодове и зеленчуци
За пет години сме намалили хляба с 16%
Надолу са грозде, краставици, ябълки
Храните са поевтинели, годишната инфлация е 5,6%
На 16 октомври
Нищо интересно в земеделието: Депутатите обсъждат Закона за храните
Пазари
Европейци и азиатци заливат с инвестиции хранителната индустрия на Турция
Европарламентът иска постоянен контрол при вноса
Какво ядем? БАБХ прави само 150 проби за пестициди в храните при границите ни
В Интер Експо Център от 12 ноември
ИНТЕРФУД & ДРИНК 2025 разкрива новите тенденции и технологии в хранително-вкусовата индустрия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини