Начало » Пазари » Животинска продукция
24.04.2018 г.

Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект

Фондация Биоселена
Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект

sinor

На 24 и 25 април представители от 11 държави, сред които България, Великобритания, Германия, Испания,  Ирландия, Италия, Полша, Франция, Финландия, Холандия и Швеция, се събират в София, за да разработят програма за обучение на малки занаятчийски производители на сирене и млечни продукти по проекта Teacheesy, съобщиха организаторите.

Проектът, чието име е игра на английските думи „обучение – сирене – лесно“, се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма Еразъм на ЕС, а партньор от българска страна е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Участват също организации, производители и експерти от FACE, Европейската асоциация на производителите на занаятчийско сирене.

Една от основните цели на двегодишния проект, който започна през септември 2017, е да изработи Европейска програма за обучение на малки занаятчийски производители на сирене и млечни продукти.

Програмата ще се преведе на 24 езика и ще е достъпна за производители и обучаващи организации. Обучението ще помогне на малките производителите да спазват изискванията на „Ръководство за добри хигиенни практики за фермерски и занаятчийски сирена”, изработен на ниво Европейски съюз.

Ръководството бе подготвено от FACE, Европейската асоциация на производителите на занаятчийско сирене, в която членува и БИОСЕЛЕНА. През 2018 експерти от фондацията, които участваха в разработването му, помогнаха за издаването и разпространението му на български език.

Копие на Ръководството ще бъде връчено на  25 април на заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров на срещата му с участниците в проекта. В периода 11,30 – 12,30 всички ще бъдат на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, между който се организира всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект
34196

Последни материали
Виж
Експерт в областта на прецизното земеделие
Свилен Костов: Хиляди лева на стопанство може да се спестят с технологията за променливото торене
Следващата седмица парламентът на Великобритания ще гласува
Прогнози за търговията в ЕС след БРЕКЗИТ
Новият проекта InvestBG Equity
Държавата и Европейският инвестиционен фонд стартират ново финансиране от 110 млн. евро за малкия бизнес
Заради Brexit и вноса на пилешко от Украйна
ЕС се готви за смущения на пазара на месо
Остап Бендеровци
Измамник „журналист“ краде пари от кооператори, алармират от националния съюз
Начини за предпазване
Хлорозата е често срещано явление при трайните насаждения
Свързани материали
Виж
Предстоящо
В края на март се организира обучение за технолози в месарската индустрия
Предстоящо
Обучение по сензорен анализ на храните ще се проведе в края на март в Пловдив
Започна събирането на подписи в подкрепа на петиция към правителството
Във Великобритания предлагат селското стопанство за задължителен предмет в училище
Предстоящо
От 11 до 15 февруари се организира обучение за технолози в месната индустрия
Предстоящо
Предстои второто обучение по сензорен анализ на храните
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам