Начало » Пазари » Животинска продукция
24.04.2018 г.

Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект

Фондация Биоселена
Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект

sinor

На 24 и 25 април представители от 11 държави, сред които България, Великобритания, Германия, Испания,  Ирландия, Италия, Полша, Франция, Финландия, Холандия и Швеция, се събират в София, за да разработят програма за обучение на малки занаятчийски производители на сирене и млечни продукти по проекта Teacheesy, съобщиха организаторите.

Проектът, чието име е игра на английските думи „обучение – сирене – лесно“, се изпълнява с финансовата подкрепа на Програма Еразъм на ЕС, а партньор от българска страна е Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА. Участват също организации, производители и експерти от FACE, Европейската асоциация на производителите на занаятчийско сирене.

Една от основните цели на двегодишния проект, който започна през септември 2017, е да изработи Европейска програма за обучение на малки занаятчийски производители на сирене и млечни продукти.

Програмата ще се преведе на 24 езика и ще е достъпна за производители и обучаващи организации. Обучението ще помогне на малките производителите да спазват изискванията на „Ръководство за добри хигиенни практики за фермерски и занаятчийски сирена”, изработен на ниво Европейски съюз.

Ръководството бе подготвено от FACE, Европейската асоциация на производителите на занаятчийско сирене, в която членува и БИОСЕЛЕНА. През 2018 експерти от фондацията, които участваха в разработването му, помогнаха за издаването и разпространението му на български език.

Копие на Ръководството ще бъде връчено на  25 април на заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров на срещата му с участниците в проекта. В периода 11,30 – 12,30 всички ще бъдат на Фермерския фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“, между който се организира всяка сряда пред Министерството на земеделието, храните и горите.

Върви обучение за занаятчийско производство на сирене, реализирано по европроект
22963

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Единадесет пъти е нарастнал износа на бобови зеленчуци
Внос и износ на плодове и зеленчуци в и от страната
По-висок добив от маслодаен слънчоглед и царевица за зърно
Модерните технологии в Международния технически панаир
Гювеч по карнобатски
Цени на замразено и охладено пиле в магазинната мрежа
Цени на яйца в страната
Свързани материали
Виж
Предстоящо
От 4 до 6 юли в София ще се проведе курс за одитори на HACCP
Предстоящо
От 18 до 20 април ще има обучение за определяне на енергийната стойност на храните
Мерки
Обучават горските от Югозападна България за превенция на корупцията
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
Последна възможност за биофермерите
На 14 и 15 декември „Биоселена“ организира обучение по агроекология
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам