Начало » Пазари » Животинска продукция
21.05.2019 г.

От 15 е в сила нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните

Нормативни промени
От 15 е в сила нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните

sinor

От 15 май 2019 г. до 2 април 2021 г. ще се прилагат нови изисквания за максимално допустимото съдържание на трансмазнини в храните, съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите в България. Регламентът беше обнародван през април, като цели да се подобри здравословният състав на индустриално произведените храни.

Според този реграмент на 100 грама мазнини в храните максимално допустимото съдържание на трансмазнините не трябва да превишава 2 грама.

В случай, че дадено предприятие получи суровини от свой партньор, където има превишаване на лимита от 2 грама, трябва незабавно да уведоми контролните органи.

От 15 е в сила нов регламент за намаляване на трансмазнините в храните
1917

Последни материали
Виж
Фермерите получават ориентир за корекция на прилаганите земеделски практики
Разработват светофари за оценка състоянието на британските почви
В Сливен поевтиняват с 3 стотинки
Цени на яйца за страната на едро и на дребно
Само за седмица са извадени над 1700 метра мрежи
Инспектори на ИАРА извършват масови проверки
Прогнозите сочат още валежи през следващите 10 дни
Дъждовете в САЩ продължават да спъват сеитбата на пролетните култури
На фона на спада на реколтата и ръста на цените
Жегите затрудняват прибирането на реколтата от нектарини в Турция
Според проучване на Агенцията по заетостта
Работниците в хранителния бранш се радват на високо търсене от работодателите
Свързани материали
Виж
Бизнесът ще инициира законодателство, ограничаващо употребата на маргарини
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам