Начало » Пазари » Животинска продукция

Разнопосочни ценови изменения при цените на агнешкото

Синор.БГ / 07.04.2019 г.
Разнопосочни ценови изменения при цените на агнешкото

През периода 27 март – 3 април 2019 г. на пазарът на агнешко месо в страната в отделни области са регистрирани разнопосочни седмични ценови изменения, преобладаващо в посока надолу се посочва в последната ценова справка на експерти на МЗХГ.

Средно за страната, цената на едро на цяло агне е 13,63 лв./кг, с 0,8% над нивото от предходната седмица. По области, стойностите са в границите от 12,30 лв./кг кланично тегло в Кърджали до 15,00 лв./кг в Добрич и Шумен. В областите Видин, Враца и Монтана е налице понижение на цените с по 2,1% на седмична база, докато във Варна и София стойностите леко се покачват, съответно с 1,7% и 0,4%.

Пазар на свинско месо!

Вголемите търговски вериги (ГТВ) не е отчетено предлагане на цяло агне.

В другите търговски обекти (ДТО) цените на дребно на цяло агне продължават да варират от 11,40 лв./кг (Бургас) до 14,80 лв./кг (Кюстендил), без седмични изменения по области. Средната цена на продукта за страната в ДТО се задържа на ниво от 13,38 лв./кг.

През изтеклата седмица средната цена на едро на цяло агне за страната ес 0,25 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.

Разнопосочни ценови изменения при цените на агнешкото
16099
 

Последни материали
Виж
След протестите в Брюксел
ЕК отложи подписването на споразумението с Меркосур за януари
Eвропейските фермери протестират на фона на крайно неблагоприятната ценова конюнктура
Средствата са по проекти от ПРСР
Фонд Земеделие получава допълнителни 10 млн. лв. за ДДС на общините
JCB представя новото поколение високотехнологични трактори Fastrac 6000
На търговете и при двете култури обаче бе постигнато понижение на цените
В Южна Корея наблягат на вноса на фуражна царевица за сметка на хлебната пшеница
Агрометеорологична прогноза за периода 19-25 декември 2025 година
Развитието на есенниците може да продължи само в някои южни райони и по Черноморието
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини