През периода 27 март – 3 април 2019 г. на пазарът на агнешко месо в страната в отделни области са регистрирани разнопосочни седмични ценови изменения, преобладаващо в посока надолу се посочва в последната ценова справка на експерти на МЗХГ.
Средно за страната, цената на едро на цяло агне е 13,63 лв./кг, с 0,8% над нивото от предходната седмица. По области, стойностите са в границите от 12,30 лв./кг кланично тегло в Кърджали до 15,00 лв./кг в Добрич и Шумен. В областите Видин, Враца и Монтана е налице понижение на цените с по 2,1% на седмична база, докато във Варна и София стойностите леко се покачват, съответно с 1,7% и 0,4%.
Вголемите търговски вериги (ГТВ) не е отчетено предлагане на цяло агне.
В другите търговски обекти (ДТО) цените на дребно на цяло агне продължават да варират от 11,40 лв./кг (Бургас) до 14,80 лв./кг (Кюстендил), без седмични изменения по области. Средната цена на продукта за страната в ДТО се задържа на ниво от 13,38 лв./кг.
През изтеклата седмица средната цена на едро на цяло агне за страната ес 0,25 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.