От 25 до 29 март в София се организира обучение за придобиване на професионална квалификация за техник-технолози в хранително-вкусовата промишленост”, специалност “Производство на месо, месни продукти и риба” (трета квалификационна степен), съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.
Браншовият съюз подпомага бизнеса при обучение на кадрите към новите промени в Закона за храните, според които във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.
Съюзът притежава разрешително за провеждане на ускорени курсове за придобиване на свидетества за завършено професионално обучение. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 480 часа теория и 480 часа практика, или това означава 6 месеца, съюзът провежда задочно обучение, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, където водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс – теория и практика.
На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия.
- Трета квалификационна степен се равнява на завършен 13 клас на професионална гимназия.
- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.
- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.
Първият модул на обучението ще се проведе на 25, 26, 27, 28 и 29.03.2019 год. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски” № 108, 4 етаж, офис № 408.
Присъствието на първия модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително. Датите за втория модул ще бъдат определени по време на първия модул. Таксата за участие е 550 лева, без включени нощувки.
Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.
Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!
Регистрацията на участниците е на 25.03.2019 год. от 9,30 до 10,00 часа в офис 408, 4 етаж, а откриването на курса е от 10,00 ч. същия ден.