Начало » Пазари » Животинска продукция
21.12.2017 г.

Обучение за технолози в хранителната промишленост през януари 2018 г.

Хранително-вкусова промишленост

sinor

От 15 до 19 януари Съюзът по хранителна промишленост организира обучение за придобиване на квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост”, специалност „Производство на месо, месни продукти и риба” (трета квалификационна степен)

Това обучение се организира за подпомагане на производителите на месо и месни продукти, риба и рибни продукти при изпълнение на изискванията на Закона за храните.

Според Закона за храните, чл 23. (2) (Нова - ДВ, бр. 102 от 2003 г., в сила от 1.01.2005 г.) във всеки обект за производство на храни трябва да работи лице, назначено по трудов договор, което притежава висше или средно специално образование в областта на хранителната промишленост или има придобита квалификация в същата област по Закона за занаятите.

Съюзът има лиценз за провеждане на подобни обучения. Специалистите от тези браншове за по-кратко време могат да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, което означава 6 месеца. Съюзът обаче предлага обучението да се проведе задочно /тип  самостоятелна форма /, като за целта са планирани 2 два  модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс – теория и практика.

На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на Държавен изпит пред Комисия. Цената на курса е 550 лв.

-  Трета квалификационна степен се равнява на завършен 13 клас на професионална гимназия.

-  Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

-  Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

-  Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

-  Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на 15, 16, 17, 18 и 19.01.2018 год. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 4 етаж, офис № 408. Тогава ще  бъдат съобщени и другите дати за теорията и практиката на следващия  модул. Присъствието на  първия модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.  Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 10 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Записването в курса става по реда на пристигане на заявките!

Курсът ще започне на 15.01.2018 год. Заниманията ще се провеждат в Дома на техниката, гр. София, ул.”Г.С.Раковски” 108, 5 етаж, зала № 503.

Обучение за технолози в хранителната промишленост през януари 2018 г.
14497
 

Последни материали
Виж
Тунис също проведе успешна процедура за внос при спад на цените
И родната хлебна пшеница е сред вероятните победители на търга в Алжир
Какви са обичаите и поверията за най-тъжния ден за християните
На Разпети петък Христос става изкупителна жертва за човешките грехове
По данни на Евростат в България поевтиняват устойчиво от януари 2024 година
Яйцата в ЕС ускориха поскъпването през март на годишна база, но не и у нас
От БАБХ твърдят, че стриктно следят за проследимостта на продуктите
Нямат основание твърденията за подвеждане на потребителите с вносното агнешко
Агрометеорологична прогноза за периода 18-24 април 2025 година
Благоприятни топлинни условия ще осигурят умерено темпо на вегетация
Нормативни промени
Важни изисквания за пръсканията срещу мухи и вредители във фермите
Свързани материали
Виж
Призив към активните млади хора
До 25 април „Грийнпийс“ записва доброволци за помощ при бедствия
Продължение
Най-рано през лятото ще започне обучението по Стратегическия план
Насоки за кандидатстване
Важни уточнения за курсовете за обучение, по които вървят разяснения до 17 февруари
В края на януари е първият семинар в Добрич
Първите обученията за социалната условност са в Добрич в края на януари
Приемът ще започне през януари 2025 г.
Готови са критериите за подбор на браншови проекти за обучение на фермерите
Предстоящо
Безплатни онлайн обучения за фермери до края на годината
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини